HABER:DİLEK AYVALI

Boynuyoğun köyündeki 800 metrelik pistte düzenlenen yarışlar kıran kırana geçti.

Tire’de, rahvan atlar yaklaşık 10 yıl aradan sonra ilk kez yarıştı. Atlar yarışırken sahipleri ve yarış alanını dolduran üç bini aşkın yarış sever heyecan dolu anlar yaşadı. İkili, üçlü, dörtlü taylar, taze beşli, deste küçük, büyük, orta, başaltı ve baş olmak üzere toplam dokuz kategoride gerçekleştirilen yarışlar festival havasında geçti. Dereceye giren atlar, organizasyon komitesi tarafından kupa, bayrak, yem, eyer ve başlık ile ödüllendirildi.

ŞAMPİYON ATLAR BOY GÖSTERDİ

Tire Rahvan At Yaşatma ve Yetiştirme Derneği Başkanı Necati Öter, organizasyonu Tire Belediyesi ile ortak gerçekleştirdiklerini belirterek, “Yarışlara, çevre il ve ilçeler başta olmak üzere Ege ve Marmara’dan yüzü aşkın rahvan at katıldı. Belediyenin imkânları ile düzenlenen yarış pisti taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı. Emeği geçenlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Atakan Duran ise “Şehrimizde ilk defa yapılan at yarışı sahamızın açılışını gerçekleştirmek için Tire Rahvan At Yetiştirme ve Yaşatma Derneği ile birlikte düzenlediğimiz Rahvan At Yarışları'nda dereceye giren yarışçılarımıza madalya ve kupalarını takdim ettik. Rahvan At Yarışları'nda bizleri yalnız bırakmayan İlçe Kaymakamımız Sayın Fatih Çobanoğlu, Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Burak Hazinedaroğlu, İlçe Emniyet Müdürümüz Sayın Faruk Kıran, İlçe Jandarma Komutanımız J. Üsteğmen Okay Cansu, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Sayın Mahmut Eskiyörük, yarışlara katılan tüm rahvan at sahiplerine, hakem komitesine ve kıymetli vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Ata sporumuz binicilik ile geleneklerimizin yaşatılması için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi