Tire Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz yıl aldığı karar uyarınca nüfus yoğunluğu yaşanan mahallelerin bölünerek yeni mahalleler oluşturulması kararı ilgili mercilerce onaylandı. Bu kararın ardından 4 Mart 2012 tarihinde Tireliler yeni muhtarlarını seçecek.
Tire’de meclis kararı ile yeni oluşturulan mahalleler için sandık başına gidilecek. 16 Mahallede nüfus yoğunluğu yaşandığı gerekçesi ile Tayfur Çiçek’in talebi doğrultusunda yeni mahalleler oluşturuldu. Kamuoyu tarafından yeterince bilinmeyen mahalle listesi aşağıdaki şekilde:
Adnan Menderes Mahallesi: Şehit Selahattin Çakır Bulvarı, Rafet Saygılı Caddesi, TOKİ Konutları yolu, İhsaniye Mahallesi ve Derebaşı Köyü sınırlarına kadar olan bölgelerin içinde yer alacağı yeni mahallenin ismi, “Adnan Menderes Mahallesi”
Hürriyet Mahallesi: İstasyon Caddesi, Halil Çulhaoğlu Caddesi (T.Konut üstündeki cadde), Rafet Saygılı Caddesi (Aydoğdu kahvesine inen cadde), Şehit Selahattin Çakır Bulvarı (sinemanın üstündeki cadde) ve Ali Okan Caddesi arasında kalan bölgeye kadar olan alanların içinde yer aldığı yeni mahallenin ismi, “Hürriyet Mahallesi”
Atatürk Mahallesi: İstasyon Caddesi, Ödemiş Yolu, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı (doğu çevre yolu), Rafet Saygılı Caddesi ve Halil Çulhaoğlu Caddesi arasında kalan bölgeye kadar olan alanların içinde yer aldığı yeni mahallenin ismi, “Atatürk Mahallesi”
Toki Mahallesi: Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, TOKİ Konutları Yolu, Ödemiş Yolu, Zeytinova Belediye sınırları arasında kalan bölgeye kadar olan alanların içinde yer aldığı yeni mahallenin ismi, “TOKİ Mahallesi”
İbni Melek Mahallesi: Selçuk Caddesi Kuzeyi, Sabunhane Caddesi, Şen Sokak, Burakbey Caddesi, TCDD üzeri, Organize Sanayi Bölgesini de içine alan Karatekke Köyü, Çayırlı Köyü ve Bayındır İlçesi arasında kalan bölgelerin içinde yer aldığı sınırların oluşturduğu yeni mahallenin ismi “İbn-i Melek Mahallesi”
Fatih Mahallesi: Samim Üzer Caddesi altı, İstasyon Caddesi, Molla Arap Caddesi ve Fahrettin Altay Caddesi arasında kalan bölgelerin içerisinde yer alacağı yeni mahallenin isi ise “Fatih Mahallesi”
MUHTARLAR BAŞKANA SİTEM ETTİ
Geçtiğimiz gün akşam mahalle muhtarlarını bilgilendirmek için Tire Belediyesi’nde toplantıya davet eden Demokrat Partili Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’e muhtarlardan sitem geldi. Saat 17.00’de muhtarları toplantıya davet eden Çiçek, toplantıya katılmadı, yerine fen işlerinden bir personel ile başkan yardımcısının katılması bazı muhtarların tepkisini çekti. Saat 18.00’de sona eren toplantının ardından başkanın saat 19.00’da Toptepe’ye yemeğe beklediği söylenen muhtarlar buraya geçtiler.
Yemeğe katıldığında Tire’ye devlet desteği ile kazandırılan yatırımlardan söz eden Başkan Tayfur Çiçek’e bazı mahalle muhtarları, “Bu mahallelerin bölünmesinden bizim hiç haberimiz olmadı. Bölünme çalışması yapılırken bizim de görüşümüzün sorulması daha iyi olmaz mıydı?” şeklinde sitem ettiler.
Editör: Haber Merkezi