HABER:DİLEK AYVALI

İçişleri Bakanlığı ülke genelinde meydana gelen yaralamalı ve ölümlü kazalara sebebiyet veren trafik ihlallerini azaltmak için harekete geçti. Son dönemlerde meydana gelen, can ve mal kayıplarına sebebiyet veren kazaların nedenlerine ilişkin istatistiki bilgilerden yola çıkan emniyet yetkilileri, ülke genelinde yapılan trafik denetimlerinin yanı sıra Kent Güvenlik Sistemlerine entegre kameralar aracılığı ile de denetimlerine başladı.

Özellikle yaz aylarının yaklaşması ile birlikte olası motosiklet kazalarında can ve mal kayıplarının önüne geçmek için, kask kullanımının önemi vurgulanırken, kameralar aracığı ile kask denetiminin yanı sıra emniyet kemeri, sürücülerin cep telefonu kullanmaması ve kırmızı ışık uygulaması gibi trafik ihlalleri denetlenecek.

Vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacı taşıyan denetlemelerin Tire’de de uygulanmaya başlandığı öğrenilirken, Kent Güvenlik Sistemine entegre kameralar üzerinden yapılan denetlemelerin önümüzdeki günlerde de devam edeceği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi