HABER:DİLEK AYVALI
Yaren Kültür Sanat Spor Eğitmenleri Halil Altın ve Hasan Karaçan tarafından hazırlanan gösteri ile salonu tıklım tıklım dolduran Tirelilere kültür dolu bir gece yaşatıldı.
Gece, Gülcan Altın’ın coşkulu sunumu ile başladı ve açış konuşmasını Yaren Kültür Sanat’ın kurucusu Halil Altın yaptı. Altın, “Yaren kültür sanat ailesi olarak 2012 yılında Muğla’nın Dalaman ilçesinde bir grup sanatsever ve kültür meraklısı dostla deneğimizi kurarak yola çıktık. İzmir’in çeşitli yerlerinde faaliyetler gösterdikten sonra yolumuz Tire’ye kadar geldi. 2016 yılından bu yana Yaren Kültür Sanat Spor olarak Tire’de faaliyet göstermekteyiz. Faaliyetlerimize destek olan tüm idarecilerimize ve siz değerli velilerimize çok teşekkür ediyorum. 2016 yılından bu yana Tire’de güzel çalışmalar yapmayı kendimize görev edindik. Her zaman bir fazlasını ve hep daha kalitesini yapmaya çalışarak kendimizi zorladık. Sizler yanımızda oldukça daha güzel şeyler yapmak adına çalışacağız. Şimdi izleyeceğiniz gösteri de bunlardan biri” şeklinde konuştu.
Yaren Kültür Sanat Spor’un, kültür ve sanat dolu gecesinde zeybek, halay, horon, Kafkas, kaşık, bar, seymen ve teke yöresinden minikler ve yetişkinler gruplar halinde gösterilerini sundu. Gecede Menemen Han Halk Oyunları GSK zeybek ekibi de misafir ekip olarak sahne aldı ve izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Program sonunda eğitmenler Serdar Hanaylı, Begüm Hanaylı, Burçin Deniz, Eğridere Gökçen Efe Derneği Yöneticilerinden Mehmet Çaylak ve Mehmet Yavaş, Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı’ya, Menemen Han Halk Oyunları GSK'nin eğitmeni Semih Yıldız'a plaket takdim edildi. Öğrenciler de Yaren Kültür Sanat adına Halil Altın’a bir plaket takdime ettiler.




Editör: Haber Merkezi