HABER:DİLEK AYVALI 
Yaz mevsiminin başlangıcını temsil eden ve Anadolu’nun neredeyse her yerinde yıllardır kutlanan Hıdrellez, Tire’de de sabahın erken saatlerinde başlayan büyük bir coşku ile kutlanacak.
Hızır ve İlyas peygamberlerin yeryüzünde buluştuğuna inanılan, Hızır ve İlyas sözcüklerinin birleşmesiyle halk dilinde Hıdrellez olarak anılmaya başlayan doğanın canlanması ve yazın gelmesi Tire’de etkinliklerle karşılanacak.
Sabah 06.00’da başlıyor
Tire’nin Derekahve Mesire Alanı’nda yapılacak olan Hıdrellez şenliklerinde Tire Belediyesi ilk olarak yeşili, bereketi ve canlanmayı anlatan bir simge olarak saat 06.00’da marul dağıtacak. Daha sonra saat 08.00’de lokma ikramı başlayacak. 5 bin kişilik lokma dağıtımından sonra Şef Sadrettin Yavaş yönetimindeki Tire Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop & Caz orkestrası konser verecek. Tire Belediyesi Halk Oyunları ekiplerinin gösterilerini sergileyeceği Hıdrellez etkinliğinde yemek yarışması da yapılacak.

Hıdrellez Şenlikleri kapsamında yapılacak olan yemek yarışmasında yarışmacılardan Tire’nin yöresel yemek ya da tatlılarından birini ya da bir kaçını yapmaları istenecek. Yarışma sonucunda birinciye yarım, ikinciye çeyrek ve üçüncüye de gram altın ödülü verilecek.
“Hazırlıklarımızı tamamladık”
Hıdrellez kutlamaları ile ilgili olarak açıklama yapan Başkan Tayfur Çiçek “Hıdrellezin, Tire’nin Aydınoğulları Beyliğine başkentlik yapmasından bu yana ilçemizde coşku ile kutlandığını söylenir. Vatandaşlarımız hiçbir ilana ve davetiyeye gerek kalmadan sabahın ilk ışıkları ile Derekahve’ye gelmeye başlarlar. Çünkü geleneğe göre su kenarında toplanılır. Vatandaşlarımız burada dileklerini dilerler, taşlardan evler yaparlar, dileklerini kâğıda yazıp dereye atarlar, dualar ederler. Tire Belediyesi olarak halkımızın rahat ve huzur içinde bir Hıdrellez geçirmeleri, burada hoşça vakit geçirmeleri adına günler öncesinden programımızı belirledik ve hazırlıklarımızı tamamladık. Vatandaşlarımız gönül huzuru ve neşe içinde bir şenlik yaşayacak’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi