HABER:DİLEK AYVALI

Program, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın çelenk sunulmasıyla başladı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Günün önem ve anlamını belirten konuşmayı Tire Askerlik Şubesi Başkanı Personel Teğmen Hakan Şimşek yaptı.

Törende ayrıca Merkez Menderes İlkokulu öğrencileri Ecrin Kayalıer, Gökşin Cennet Kaya ve Mülkiye Tanem Borozan gaziler Günü ile ilgili şiir okudular.

Çelenk törenine, Tire İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Tire İlçe Jandarma Komutanı Okay Cansu, Tire Askerlik Şubesi Başkanı Personel Teğmen Hakan Şimşek, gaziler, daire amirleri ve okul müdürleri katıldı.

Program Tire Belediyesi tarafından Derekahve Kafeteryasında düzenlenen kahvaltı ile devam etti. Kahvaltı programının ardından Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran gazilere Türk Bayrağı ve Atatürk tablosu ile çeşitli hediyeler takdim etti.

Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, “Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, Milletimizin huzuru ve esenliği için canını ortaya koymaktan çekinmeyen Kahraman Gazilerimizin Şeref Günü olarak kabul ettikleri bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün Gazilerimizi şükranla yâd ediyoruz. Gazilerimizin "19 Eylül Gaziler Gününü" kutluyor, aileleri ile birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu yarınlar diliyor, vefat edenleri rahmetle anıyorum” dedi.

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, “Şehitlik ve gazilik; vatan sevgisini, milli ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan Türk milleti için ulaşılabilecek en yüce makamlardır. Bu topraklarda huzur ve güven içinde yaşamamızın asli unsurlarından biri olan bu kahramanlar, Türk milletinin kalbinde her zaman müstesna bir yere sahiptir. Nitekim Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mareşallik rütbesiyle birlikte gazilik unvanının da verildiği günün "Gaziler Günü" olarak kabul edilmesi gazilerimize duyulan saygının bir göstergesi niteliğindedir. Bu duygu ve düşüncelerle gazilerimizin bu müstesna gününü kutluyor, ebediyete intikal eden gazilerimizi de rahmetle anıyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi