Ege Üniversitesi ve Tire Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde organize ettiği Atatürk ve Sanat konulu konferans dün Tire Belediyesi Sanat Salonu’nda gerçekleştirildi.
Ressam Hatice Uğurcan, Bahar Balköse ve Yrd. Doç. Dr. Kamil Necdet Arı konuşmacı olarak katıldığı konferansta öğrenciler dinleyici olarak katıldılar.
Ressam Hatice Uğurcan ve Bahar Balköse, Atatürk’ün sanata bakış açısını yansıtan konuşmalar yaptılar. Konuşmaların ardından ‘Karadeniz Seyr-i Türkiye’ belgeseli izletildi.
Öğrencilerin büyük bir hayranlıkla izlediği belgesel hakkında kısaca belgeselden söz eden Ressam Hatice Uğurcan, “İzleyecek olduğumuz bu belgesel Cumhuriyetin ilanından 3 yıl sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün önerisi ile Karadeniz gemisinin bir yüzer sanat gemisi olarak hazırlanıp Türk sanatı ve ürünlerinin Avrupa limanlarını dolaşıp, Türkiye’nin modern yüzünün Avrupalılar’a tanıtılmasının belgesidir. Gemi 12 ülke, 16 limanı 3 aylık bir sürede 285 kişi ile dolaşmıştır” şeklinde konuştu.
Belgeselin ardından Yrd. Doç. Dr. Kamil Necdet Arı kürsüde yerini alarak öğrencilere Atatürk ve Milli Egemenlik hakkındaki konuşmasını sundu.
Editör: Haber Merkezi