Tire Ticaret Odası Yönetim Kurulu, girişimcilik konusuna dikkat çekmek amacıyla ‘’Liselerarası Girişimcilik Yarışması’’ düzenliyor. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın anısına düzenlenen yarışmaya, girişimcilik ruhuna sahip yetenekli lise öğrencileri, 300.000 TL’ye kadar gerçekleştirilebilecek girişimcilik projeleri ile katılacaklar. Jürinin değerlendirmesi sonucu en yaratıcı projeyi sunan öğrenci, Tire Ticaret Odası Yönetim Kurulu, tarafından üniversite döneminde (belirlenen ortalamanın altına düşmemek kaydı ile) burs alma hakkı kazanacaktır. Aynı zaman da KOSGEB vb. kuruluşlara proje sunma imkânı ve desteği sağlanacak.

Yarışma sonucunda birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye ise çeyrek altın ödülü verilecek.
Yarışma 8 ana kategoriden oluşuyor. Sektörel Gelişim, Mesleki Eğitim ve İstihdam, Sosyal Sorumluluk, Girişimcilik, ARGE ve İnovasyon/Üniversite – Sanayi İşbirliği, Dış Ticaret, Kurumsal Kapasite ve Altyapı, Diğer.
Tire'ye özgün yöresel ürünlerin katma değerinin artırılması, işlenmesi ve pazarlanması konularındaki projelere öncelik verilecek.
Yarışmaya başvurular Tire Ticaret Odası'nın resmi web sitesi www.tireto.org.tr üzerinden gerçekleştirilecek. Son başvuru tarihi ise 13 Mayıs 2020.

Editör: Haber Merkezi