Aynı zamanda İzmir Tarım Grubu (İTG) Başkanlığını da sürdüren Mahmut Eskiyörük, Bakan Çelik'in, Türkiye'de 22 ilin Hayvan Yetiştiriciliği Bölgesi olarak ilan edilmesiyle birlikte, bu illerde yem bitkilerine ciddi destek verilmesinin çok doğru bir uygulama olduğunu ifade etti. 
İZMİR'İN ÜSTÜNLÜĞÜ VAR
"İzmir’in Türkiye'nin en çok süt üreten bölgesi olmasının yanı sıra verimlilik ve kalite konusunda da Avrupa standartlarına ulaştığını belirten Eskiyörük, "Sayın Bakanın açıklamasına göre, yeni dönemde Türkiye, Yetiştirici Bölgesi, Besi Bölgesi, Süt ve Sanayi Bölgesi gibi üç bölgeden oluşacak. İzmir Türkiye’de üretilen sütün yüzde 10’unu karşılaması, soğuk zincirde yüzde 80 seviyesinde olması ve süt konusunda Türkiye’nin en büyük sanayicilerini bünyesinde barındırmasıyla süt hayvancılığı açısından büyük potansiyele sahiptir. Bu özellikler doğrultusunda Süt ve Sanayi Bölgesi konumuyla değerlendirilmeye alınmalıdır" dedi.
Eskiyörük, sözlerini şöyle tamamladı: "Aslında İzmir'in bu sektörde gerçekten üstünlüğü var. Çünkü üretim gücünün dışında çok önemli bir süt sanayii mevcut durumda. İşte bundan sonrası için stratejik yönden üzerinde çalışmamız gereken husus bu bölgede süt ve süt ürünleri sanayiinin planlı biçimde geliştirilmesi olmalı. Artık süt sektöründe katma değerli üretim ve sanayii ön plana çıkarmalıyız. Biz üretici temsilcileri olarak yeni dönemde üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız."

Editör: Haber Merkezi