HABER:DİLEK AYVALI

Tire Süt Kooperatifi idari binasının yanında açılan marketin açılış törenine Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Tire Ticaret Odası Başkanı Mehmet Nadir Delikanlı, Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, MHP Tire İlçe Başkanı Arif Demirkan, CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, Tre Süt Kooperatifi üyeleri katıldılar.

Törende konuşan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, bugün aynı zamanda Yerli Malı Haftasının da kutlandığına dikkat çekerek, “Bugün yerli malı haftasını kutluyoruz. Bizim anlayışımızla ve bugün yaptığımız açılışla tamamen örtüşüyor. Bu mekânın bir farklılığı var. Ticari düşünülmüş bir proje değil, Tire Süt Kooperatifi modelinin bir parçası. Öncelikle buranın sahibi 2000 üretici. Buraya verdiğiniz para, büyük emek sarf eden üreticiye yansıyor. Burada ortaklarımız evinin temel ihtiyaçlarını alıyor, parayla değil süt ile ödüyor.  Bu marketin en önemli katkılarından biri de tüketiciye güvenilir gıda sunuyoruz” dedi.

TİRELİ  OLMAKLA GURUR DUYUYORUM

Tire Süt Kooperatifi’nin Tarım Bakanlığından Güvenilir Gıda Ödülü alan tek kooperatif olduğunu vurgulayan Başkan Eskiyörük, “Bu konuda Türkiye markası haline gelmiş ve ülkenin dört bir yanında raflara girmiş bir markadır. Gaziantep’ten Edirne’ye kadar raflara ürünümüzü yerleştirdik, ilçemizin adını Türkiye’ye duyurduk. Dünyada da model olduk. Birleşmiş Milletler tarafından “Dünyaya Örnek Kırsal Kalkınma Modeli” seçildik. Şimdi sıra ihracata geldi. Bunları inanarak hayal kurarak gerçekleştirdik. Şimdi de Tire Süt ürünlerini Avrupa’daki marketlerin rafına koymayı hedefliyoruz. Tireli olmakla gurur duyuyorum çünkü nereye gitsem yaşanır bir ilçe olarak herkesin dilinde ilçemiz. Tiremizin daha da ileri gideceğine emin çünkü canla başla çalışan Kaymakamımız var. Kendisiyle gurur duyduğum gün ağarır ağarmaz işinin başında olan kendini ilçeye adamış Belediye Başkanımız var. Tüm kurum ve kuruluş Başkanlarımız Tire için canla başla çalışıyor. Tüm Tireliler çok azimli ve gayretli. Tire her konuda örnek bir ilçe oldu. Daha da iyi yerlere geleceğiz. Bizi yalnız bırakmadığınız ve bize sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

ÜLKEMİZİN HER YERİNDE KOOPERATİFİMİZİN ADINI DUYUYORUZ

Daha sonra konuşan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ise şunları kaydetti, “Bir araya gelme nedenimiz şehrimiz için çok faydalı olduğunu düşündüğümüz güzel bir yatırım. Kökleri 1967 yılına dayanan ilçemizin köklü kuruluşu Tire Süt Kooperatifimizin, halkımızın hizmetine sunduğu güzel bir mekanın açılışı için hep birlikteyiz. Nereden bir misafirimiz gelse ülkemizin neresinde bir ziyarete gitsek gittiğimiz her noktada Tire konusu geçtiğinde “Tire Süt Kooperatifi var orada değil mi” sorularına muhatap olmanın verdiği mutluluğu her gün yaşıyoruz. İlçemizin adının ülkemizin dört bir yanında gururla anılmasına vesile olan Kooperatifimize, bu zor günlerde şehrimize yapmış olduğu güzel yatırım ve katkı için, gelecekle ilgili güzel projeler ürettiği için güzel hayaller kurduğu için şahsım ve Belediyemiz adına çok teşekkür ediyorum. Bu faaliyetlerin ve yatırımların hız kesmeden kesintiye uğramadan devam etmesi dileklerimle hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

TÜRKİYE'DE BAŞARILI ÖRNEK OLAN KOOPERATİFİMİZİ TEBRİK EDERİM

Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu kooperatifimizin yeni bir Tire açısından çok önemli bir gelişme olduğunu ifade ederek şunları kaydetti, “Çünkü ismini Türkiye çapında duyuran, marka değeri olarak önemli bir yeri olan Kooperatifimizin her geçen gün büyümesi gelişmesi hepimiz için mutluluk verici. Çalışan sayısının arttırılması bizim için mutluluk verici. Üniversite yıllarında kooperatifçilik diye bir dersimiz vardı ve bu kooperatifçilik dersinde biz Avrupa'daki başarılı kooperatifleri konuşurduk tartışır Türkiye'de kooperatifçiliğin niye başarılı olamadığını masaya yatırırdık. Kooperatifçiliğin yaygınlaşmasının üretici açısından tarımsal kalkınma açısından ne kadar önemli olduğunu hep kendi aramızda konuşuyorduk. Hocalarımızla tartışırdık ama maalesef bir noktaya varamazdık. İşte bu yıllardır konuşulan Türkiye'de kooperatifçiliğin başarısızlık örneklerinin aksini ispat eden, Türkiye'de başarılı örnek olan süt kooperatifimizi tebrik ederim. Hem Kooperatifçilik alanında hem de tarımsal kalkınma anlamında en güzel örnektir. Bu başarıyı sağlayan yönetim kurulu üyeleri ve Mahmut başkanı huzurunuzda tebrik ediyorum” dedi.

TİRE SÜT KOOPERATİFİ ÖZEL BİR ÖRNEKTİR

Kaymakam Çobanoğlu bu başarının küçümsenmeyecek bir başarı oluğunu vurguladı ve şöyle devam etti, “Başarının Türkiye genelinde yaygınlaşması, kooperatifleşmenin artması, üreticilerimize ve üyelerine destek olması bizim en büyük arzumuzdur. Devlet olarak yıllardır kooperatifleri destekliyoruz ancak kötü yönetimlerle art niyetli kişilerin ellerinde bu kooperatifler amacına ulaşamıyor. Tire'de bunun tam aksini ispatlayan, kaynakları doğru kullanan ve üreticiye destek olan, büyümeye devam eden örnek bir kooperatifimiz var. Ayrıca tüketim de önemli konularımızın başında geliyor. Pandemi döneminde yaşadığımız gıda sektöründeki sıkıntılar, arz kaynaklı sorunlar ve benzeri birçok durum da yine kooperatifler aracılığıyla çözülecektir. Küresel üretim zincirlerini, küresel firmaların hegemonyasını bu sayede kırabiliriz. Onun için Tire Süt Kooperatifi özel bir örnektir ve örneğin başarılı bir şekilde büyüyerek devam etmesini diliyoruz” dedi.

Daha sonra Tire İlçe Protokolü ile Tire Süt Kooperatifi’nin Tire’deki 3. Satış mağazasının açılışı yapılarak marketi gezildi.

Editör: Haber Merkezi