HABER:DİLEK AYVALI

25 Eylül 2021 Cumartesi günü yapılacak festivalde ünlü sanatçı Tolga Çandar efe türküleri ile sahne alacak. Festivalde ayrıca TRT Sanatçısı Ethem Kaya'nın Şefliğini yaptığı Tire Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu birbirinden güzel türküleri seslendirecek.

Gölet Rekreasyon Alanında saat 13.00'te stantların açılması ile başlayacak festivalde birbirinden lezzetli yarışmalar da düzenlenecek. Tire'nin en güzel kuru ve yaş inciri, en güzel cevizi, en lezzetli İncirli ya da cevizli tatlısı yarışma ile belirlenecek. Yarışmalarda dereceye girenlere süpriz hediyeler verilecek.

Başkan Duran'dan Festivale Davet

İncir ve Ceviz Festivali'nin ilkini 2019 yılında yaptıklarını hatırlatan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran "Geçtiğimiz sene pandemi nedeniyle yapamadığımız İncir ve Ceviz Festivali'nin 2.sini bu yıl düzenliyoruz. İlçemiz üreticilerine destek olmak, Tire incir ve cevizinin tanıtımını yapmak, tüketici ile üreticiyi aracısız bir şekilde buluşturmak için düzenlediğimiz lezzet dolu festivalimize herkesi bekliyoruz. İlçemizin doğal güzelliklerini, el sanatlarını ve ürünlerini tanıtmak için festivaller düzenlemeye devam edeceğiz "dedi.

Editör: Haber Merkezi