Tire Müftüsü Salih Sağlam içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayı ile ilgili açıklama yaptı. Ramazan ayının en mübarek ay olduğunu ve 11 ayın sultanı olarak adlandırıldığının söyleyen Müftü Sağlam, “Kur’an-ı Kerim de bu mübarek ayın içerisinde indirilmeye başlanmıştır” dedi.
Ramazan ayının rahmet, mağfiret ve yüce Allah’ın insanları affedip bağışladığı ay olduğunu söyleyen Tire Müftüsü Salih Sağlam, Ramazan ayında insanların birbirine karşı daha merhametli ve şefkatli davranması gerektiğini söyledi. Ramazan’ın birlik ve beraberlik ayı olduğunu ifade eden Salih Sağlam, bu ayda maddi durumu iyi olmayan insanlara yardım edilmesi gerektiğini vurgulayarak, Ramazan ayının kardeşlik, birlik ve beraberlik ayı olduğunu, komşuluk ve akrabalık duygularının bu ayda daha da pekişmesi gerektiğini belirtti.
Ramazan ayında beslenmeye de dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Tire Müftüsü Salih Sağlam, ağır yemekler yenmemesini, akşamları mideyi yoran gıdalar tüketilmemesini ve sıvı tüketiminin yavaş yavaş yapılması gerektiğini kaydetti.
Tire Müftüsü Salih Sağlam Ramazan boyunca yoğun bir irşad programları olduğunu da açıkladı. Sağlam, köylere vaaz ve irşad programları yapmak için gideceklerini de ifade etti.
TİRE’NİN İRŞAD PROGRAMI
Merkez Yeni Camii’nde, Hamza Ağa ve Lütfü Paşa camilerinde her gün sabah ve ikindi namazlarından önce; İmam Hatip ve Mehmet Ali Ağa camilerinde de öğleden önce mukabele okunacağını söyleyen Salih Sağlam, bayanlar içinde ayrı bir mukabele programları olduğunu ifade etti.
Salih Sağlam, Mehmet Akif ve Giritli Hasan Ağa Camisi’nde öğleden sonra; Amine Hatun, İbni Melek ve Yahşibey camilerinde de saat 09.30’da Ramazan ayı boyunca bayanlar için mukabele okunacağını ifade etti.
Pazartesi günleri öğleden sonra, çarşamba günleri de 09.30 ve 11.30 saatleri arası Kur’an kursunda, perşembe 09.30 ve 11.30 saatleri arasında Amine Hatun Kur’an Kursu’nda ve cuma günü de saat 10.00 ve 11.30 saatleri arasında Yahşibey Camisi’nde bayanlara özel irşad programlarını olduğunu söyleyen Salih Sağlam, salı günleri Aile İrşad ve Rehberlik Bürosunda ilçe vaizi Serpil Anılmaz’ın Tireli hanımların dini sorularını yanıtlayacağını söyledi.
Tire Müftüsü Salih Sağlam Lütfü Paşa Cami, Kirazoğlu Mescidi, Gucur ve Yahşibey camilerinde teravi namazının hatimle kılınacağını söyledi.
Ramazan ayının tüm islam alemi için iyiliklere vesile olmasını ve kötülükleri uzaklaştırmasını dileyen Tire Müftüsü Salih Sağlam, tüm islam aleminin Ramazan ayını kutladı.
Editör: Haber Merkezi