HABER:DİLEK AYVALI

Sokak aralarında oluşan su patlaklarına çok geç müdahale edilmesi vatandaşı çileden çıkarırken Tire MHP İlçe Başkanı Arif Demirkan konuyla ilgili sessiz kalmadı.

Demirkan; "Tire tarım ve hayvancılık kentidir. Tire'nin bu şekilde susuz kalmasına seyirci kalamayız. İZSU'yu derhal göreve davet ediyoruz" dedi.

Yaklaşık 1,5 yıldır süren altyapı çalışmalarında ihaleyi alan yüklenici firmaların son derece özensiz ve plansız çalıştığını söyleyen MHP Tire İlçe Başkanı Arif Demirkan, “İZSU’nun yapılan işleri takip etmesi gerekirdi. Vatandaşın mağdur olmaması için gerekli personel desteğini de sağlayarak susuzluğa adım adım yaklaştığımız bu günlerde, biz suyu tasarruflu kullanalım derken, oluşan patlaklara en azından 1 gün sonra müdahale edebilmeliydi. Patlakların çoğu su, kanalizasyon ve doğalgaz, borularının değiştirilmesi veya döşenmesi sırasında meydana geliyor. Günlerce patlaklar ve kaçaklardan akan su boşa gidiyor. Tire'de şu anda bazı köylerde insanlar içecek su dahi bulamıyor. Hayvanlarına taşıma su ile su verebiliyor. Tire Tarım ve hayvancılık kenti. Sorumsuzluk nedeni ile bir yandan sular boşa akacak, bir yandan vatandaşımız susuzluk çekecek. Çalışma yapılan yerlerdeki toz toprak ise vatandaşı bu yaz sıcağında canından bezdirdi. Bir an önce bu rezalete son verin" dedi.

Editör: Haber Merkezi