Törende ilk olarak Tire Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Hızlan konuşma yaparak şunları kaydetti, “Uzun yıllardır hayalini kurduğumuz idari hizmet binamızın açılışında bizleri yalnız bırakmayan ve desteklerini bizlerden hiçbir zaman eksik etmeyen siz değerli dostlarımıza şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyor, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bugün, 1984 yılında kurulan kooperatifimiz artık bitme noktasına gelmiş, yapı kooperatifi misyonunu tamamlayarak, site statüsüne geçmesi için önünde hiçbir engel kalmamıştır. 2010 yılında göreve geldiğimizde, yönetim kurulumuzla birlikte kendimize bir hedef koymuştuk. Kooperatifimizi 12-13 yıl gibi bir sürede tamamen bitirerek ortaklarımızın ve esnaflarımızın kullanımına açacaktık. Bugün bu hedefe oldukça önemli ölçüde ulaşmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Şu anda inşaatını sürdürdüğümüz işyerlerimizi ve çevre düzenlemelerimizi de 2 yıl gibi kısa süre içerisinde tamamen bitirerek kooperatifimizin misyonunu tamamlayacağız.

ASFALT YAPILMAYAN YER KALMAYACAK DEMİŞTİK

Bizler bu işleri elbette tek başımıza yapmadık. Belediye Başkanımız Sayın Salih Atakan Duran başta olmak üzere geçmişteki başkanlarımız ve yöneticileriyle her daim iyi ilişkiler içinde olduk. Onların her türlü desteklerini yanımızda hissettik. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer'e İZELMAN ve İZBETON Genel Müdürlerimize ve önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu'na huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Sayın Aziz Kocaoğlu'nun sanayimizin her karış toprağının asfaltlanmasında çok büyük emekleri vardır. Kendisine bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Göreve geldiğimiz 2010 yılında, şahsım ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte kendimize bir yol haritası belirlemiş ve vaatlerimizi bir bildirge halinde kamuoyuna sunmuştuk. O dönemde öncelikli hedefimiz, kooperatifimizin altyapı ve üst yapsını tamamlayarak modern bir proje hazırlamaktı. Kısa süre içerisinde bu sözümüzü tuttuk ve İZ-KA aracılığıyla altyapı, kanalizasyon ve kamera sistemlerimizi başarılı bir projeyle hayata geçirdik. Sanayi Sitemizin içerisinde asfalt yapılmayan yer kalmayacak demiştik ve şükürler olsun bu vaadimizi de yerine getirdik. Sadece asfaltla kalmadık elbette. Bunun yanında kaldırımlarımızı, bordür taşlarımızı kilit taşlarımızı tamamladık.

250 KİŞİLİK MESCİDİMİZ DE TAMAMLANDI

Sanayi esnaflarımızın huzur içinde ibadetlerini yapabileceği bir cami sözü vermiştik. Çok şükür bugün cami sözümüzü de yerine getirdik. Şu anda yapımını tamamlamış olduğumuz sosyal tesisler bölümünde 150 kişilik kapalı 100 kişilik de açık alanı olan toplam 250 kişilik çok güzel bir mescidin yapımını tamamlayarak esnaflarımızın kullanımına sunuyoruz. İnşallah en yakın zamanda bir Cuma namazını hep birlikte burada kılmak nasip olur. 2010 yılında göreve geldiğimizde, ortaklarımız başta olmak üzere tüm halkımızın kullanabileceği bir aktivite merkezi sözünü vermiştik. Bugün sadece Tire'nin değil, İzmir'in bile en büyük yazlık açık hava kır düğün salonunu bitirdik ve uygun şartlarla ortaklarımızın kullanımına sunduk.

9 DÜKKAN İNŞA ETTİK

Yine o dönemlerde esnaf büfesi ve esnaf lokantası hayalimiz vardı. Bugün, ortaklarımızın ve esnaflarımızın gönül rahatlığıyla geleceği temiz ve ucuz restoranlar yaptık. Kooperatifimizin işleteceği bu işletmeler 15-20 gün gibi kısa süre içerisinde faaliyete geçiyor. Yeşil dostu bir sanayi sitesi olacağız dedik ve uygun bulduğumuz her yere zeytin ağacı diktik. Sanayi Sitemizi güllerle çiçeklerle donattık. Kooperatifimize ait kiralık dükkânlar inşa ederek, gelirlerimizi artıracağımız ve giderlerimizi karşılayacağımız bir yapı oluşturacağımızın sözünü vermiştik. Şu ana kadar kooperatifimiz bünyesine 9 adet dükkân kazandırdık. Bunlara ilave olarak 8-10 tane daha dükkânı yaparak kooperatifimizin bünyesine kazandırmayı hedefliyoruz.

TÜM BU ESERLER KOOPERATİF ÜYELERİMİZİN ÖZ MALIDIR

Tüm bunlardan önemlisi, göreve geldiğimiz günden bu yana hayalini kurduğumuz modern bir idari hizmet binasını kooperatifimize kazandırmaktı. Bugün idari hizmet binamızı sitemizin en güzel yerine inşa ederek kooperatifimize kazandırmak bizlere nasip oldu. Bundan böyle üyelerimizin her an ulaşabileceği, gelip oturabileceği, derdini anlatabileceği modern bir idari binası var. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Az önce saydığım tüm bu eserler kooperatif üyelerimizin öz malıdır. Bu eserlerin gerçek sahibi, hem maddi hem manevi anlamda elini taşın altına koyan üyelerimizdir. Biz yöneticiler, bu güne kadar akılcı projelerle üyelerimizin tasarruflarına yön vermeye çalıştık. Bugün geldiğimiz noktada ortaya çıkan bu güzel işler; birliğimizin, beraberliğimizin ve dayanışmamızın ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle; Mübarek Ramazan Ayı arifesinde açılışını yaptığımız idari hizmet binamızın kooperatifimize, esnaflarımıza ve tüm halkımıza hayırlı olmasını diler, katılımlarınız için hepinize tekrar şükranlarımı sunarım.

BAŞARILARIN DEVAMINI DİLİYORUM

Daha sonra konuşan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ise şöyle konuştu, “Şehrimizin Küçük Sanayi Kooperatifi'ni bu noktaya getiren, bu güzel eserleri küçük sanayi esnafımıza sunan ve bunların ortaya çıkmasında büyük gayret ve emeği olan, sayın başkanımız Mehmet Hızlan şahsında tüm yönetim kurulu üyelerimize ve tüm sanayi esnafımıza teşekkür ediyorum. Başarıların devamını diliyorum.”

TİRE TARIMIYLA, SANAYİSİYLE, ESNAFIYLA BÜTÜNLEŞİK GÜZEL BİR ŞEHİR

Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu törende şunları söyledi, “Bunlar güzel hizmetler esnafımız için. Biliyorsunuz Tire tarımıyla, sanayisiyle, esnafıyla bütünleşik güzel bir şehir. Her alanda istihdam sağlayan, her alanda insanlarımıza güzel hizmetler sağlayan bir şehir. Bu manada esnafımıza böyle bir Küçük Sanayi sitesi kazandırıldığı için ve bunun yanında Sanayi Sitesi içerisindeki düğün salonundan tutun, idari hizmet binasına kadar, çok farklı alanlarda hizmet veren sosyal ve kültürel faaliyetler için uygun etkinlik alanları planlandığı için mevcut yönetime ve 1984'ten bugüne kadar taş taş üstüne koyan, emek veren bütün site yönetimlerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”

Daha sonra protokol ile birlikte kurdele kesilerek binanın açılışı yapıldı.

Editör: Haber Merkezi