Van ilinde geçtiğimiz gün yaşanan deprem afetinin ardından seferber olan Kızılay, bölgeye lojistik destek sağlamaya devam ediyor. İhtiyaçlar doğrultusunda vatandaşların yardımlarını da koordine eden kuruluşun Tire Şube Başkanı Hasan Yarıcı, yardım taleplerini koordine etmeye başladıklarını bildirdi.
Van yöresinde yaşanan deprem afetinin ardından, duyarlı vatandaşlar Kızılay aracılığı ile bölgedeki mağdur vatandaşlara yardım etmeye başladılar. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Kızılay Tire Şube Başkanı Hasan Yarıcı, vatandaşların yardım için gönderecekleri malzemeleri İsmail Taşlı Caddesi’ndeki kurum binasına ulaştırabileceklerini söyledi. Yarıcı, bölgede en çok ihtiyaç duyulan yardım malzemelerinin kış mevsimi dolayısı ile uyku tulumu, battaniye ve giysi olduğunu ifade ederek, “Vatandaşlarımız, hiç kullanılmamış, yeni giysileri kurumumuza gündüz mesai saatleri içerisinde iletebilirler. En çok talep edilen yardımlar arasında uyku tulumu, battaniye, çocuk bezi, pad gibi malzemeler yer alıyor” şeklinde konuştu.
Nakdi yardım etmek isteyen vatandaşların her banka şubesinde var olan Kızılay hesaplarına para yatırabileceklerinin altını çizen Hasan Yarıcı, “Biz şube olarak giysi yardımlarını toplayıp, İzmir ana şubemizin sevkiyat deposuna göndereceğiz. Oradan da bu yardımlar, afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Nakdi yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız ise, her hangi bir banka şubesine giderek, direk Kızılay’ın hesap numarasına para yatırabilirler” söylemlerinde bulundu.
Editör: Haber Merkezi