HABER:DİLEK AYVALI

Törene Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Adnan Güven, Tire Belediyesi Kültür Müdürü Duygu Eskiyörük, kurum müdürleri ile kurs eğitmenleri katıldı.

1 Ekim 2020-4haziran 2021 tarihleri arasında 307 kurs açarak Tirelilere hizmet verdiklerini kaydeden Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Adnan Güven, Tire Halk Eğitimi Merkezi’nin kurslarına toplam 5 bin 5 kursiyer katıldığını söyledi.

Güven konuşmasına şöyle devam etti, “Her yıl haziran ayında kurumumuzca kurslarımızda yıl boyunca kursiyerlerimizin yaptığı çalışmaları sergilemek için geniş çaplı ve katılımlı yılsonu şenlikleri düzenliyorduk. Dünyayı ve ülkemizi etkileyen pandemiden dolayı geçen yıl bu etkinliklerimizi yapamadık. Bu yıl ise dar bir çerçevede ve az katılımla bu etkinliklerimizi yapmaktayız. Hayat boyu öğrenme kapsamındaki eğitim ve öğretim faaliyetleri aracılığıyla; bireysel, toplumsal gelişim ve istihdam öncelikli bir yaklaşımla bireyin bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirerek örgün eğitimin dışında hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliklerini kapsayan hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. Hayat Boyu Öğrenme Haftasının ilkini kutladığımız bu günde heyecanlı ve mutluyuz. Her ne kadar tüm dünyayı etkisi altına alan bir salgınla mücadele dönemine denk geldiği için el ele olamasak da yüreklerimizde sosyal mesafe tanımadan kutlayacağımız bir hafta olacak. Hayat Boyu Öğrenme kurumlarımızın tanınırlığının artmasını, 7'den 70'e her vatandaşımıza ulaşmayı hedeflediğimiz bu hafta ile "Her zaman, Her yerde, Herkes için eğitim" felsefemizin yaygınlaştırılması adına emek veren tüm öğretmenlerimize ve usta öğreticilerimize teşekkürlerimi iletiyorum.”

Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu da açılış öncesi bir konuşma yaparak, “pandemi koşullarında olduğumuz için bugün daha dar kapsamlı düşük katılımlı bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Şunu ifade etmeliyiz halk eğitim merkezimiz çalışmalarına devam ediyor, kursiyerlerimiz kurslarını görmeye devame diyor özellikle istihdam garantili işkurla ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz kursları çok önesmsiyruz. İnsanlarımızın bu zor dönemde şsizliz sıkıkıtısının yaşandığı dönemde istihdam hakkına sahip olması ve gelir elde etmesi bizim için çok önemli. Bunun yanında sace kurslarımızı istihdam olarak düşünmüyoruz, insanımızın sosyalleşmesi örgün eğitim kurumları yanında yağın eğitim kurumu halk eğitim merkezlerimizde eğitim almaları kişisel gelişimlerini sağlamaları bizim çok önemsediğimiz konular. Bu sene kurslarda emeği geçenleri kurtluyor kursiyerlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu’na, Tire Halk Merkezince hazırlanan hediyeleri Tire İlçe Milli eğitim Müdürü Ogün Derse takdim etti.

Program Tire Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin sunduğu halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi