Ödemiş Kızılay Kan Bağış Merkezi görevlileri dün Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün talebi ile Tire’ye gelerek kan bağışı kabul etti.
Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önünde gün boyu kan toplayan Ödemiş Kızılay Kan Bağış Merkezi doktorlarından Dr. Selahattin İnce, “Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün kendi içerisinde düzenlediği bir kampanya ile biz bugün burada kan topluyoruz. Bu tür kampanyalara destek verilmesi bizleri çok mutlu ediyor” dedi.
Dr. Selahattin İnce, “İki sene önce Tire’den kan toplamakta zorlanırken şimdi Tire’nin yılda kullandığı 3 bin 500 ünite kanın toplanmasını sağlıyoruz. Küçük Menderes bölgesi 2011 yılında 14 bin 500 ünite kan bağışladı. Bu yılki hedefimiz 15 bin ünite kan toplamak” dedi.
İnce; bireysel gece ekiplerinin geceleri köy kahvelerinde ve sağlık ocaklarında kan topladıklarını belirterek, “Köydeki kan bağışçılarımız gündüzleri tarlada ve bahçelerinde çalıştıkları için ancak gece kan bağışında bulunma fırsatı buluyorlar. Biz de gece ekiplerimiz ile köylerimize geceleri giderek kan topluyoruz. Küçük Menderes’in köylüsü de kentlisi kadar duyarlı kan bağışına. Bölgemizde kan vermeyen köy yok” dedi.
Editör: Haber Merkezi