HABER:DİLEK AYVALI

Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığının ortaklaşa düzenlediği seminerde araç sürücülerine slayt eşliğinde sunum yapıldı.

Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda, Trafik Denetleme Büro Amirliğine bağlı ekiplerin sunumunu ile gerçekleştirilen seminerde, Karayolları Trafik Kanunu, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği, şoförlerin uyması gereken trafik kuralları ve bazı konularda okul servis şoförleri slayt eşliğinde bilgilendirildi.

Seminerin okul öğrencilerinin ve okul taşıtlarının karışabileceği trafik kazalarını önlemek ve çocukların güvenli bir trafik ortamında eğitim öğretimlerini sağlamak amacıyla yapıldığı, servis şoförlerinin, diğer sürücülere nazaran çok daha dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

PANDEMİ KURALLARI DA HATIRLATIRDI

Polis memurları sürücülere servis araçlarında pandemi kuralları çerçevesinde bulundurmaları gereken araç ve gereçler hakkında bilgi aktarıldı. Sürücülerden okul servislerinde araç içi şablonları oluşturulması istenirken her öğrenciye ait oturma planı oluşturularak bir öğrencinin başka bir öğrencinin koltuğuna oturtulmaması sağlanacağı anlatıldı.

Editör: Haber Merkezi