HABER:DİLEK AYVALI

Servis şoförleri, Tire’nin bekleme mevkiindeki hemzemin geçitten geçen Basmane Tire arası yolcu taşıyan trenin, işçileri fabrikaya taşıdıkları saatte yolu 2 dakika kapatmasının işlerini aksattığını, otomatik bariyerin arasından geçen motosikletlilerin olduğunu ve bu bölgenin tehlike saçtığını söyledi.

Öte yandan Tire Organize Sanayi Bölgesinden akşam saatlerinde işten çıkan işçileri taşıyan servis minibüslerinin Tire-İzmir yolunun da yoğun olması nedeniyle güçlükle yola çıkabildiklerini söyleyen servis şoförleri, bu bölgenin de kazaya davetiye çıkardığını aktardı.

Servis şoförleri hem Tire Bekleme Mevkiindeki hemzemin geçitte tren geçişine takılmamak hem de Tire-İzmir yolundaki Organize Sanayi çıkışındaki trafik tehlikesinin, açılacak olan 3. Kapı ile giderilebileceğini ifade ederek yetkililere seslendi.

Servis şoförü Taner Yılmaz yaşanan sorunlaru şu şekilde anlattı, "Biz Tireli servisçiler esnafı olarak, sabahları trenlerin geçtiği Bekleme Mevkiinde sıkıntılar yaşıyoruz. Servis taşımacılığı yaparken kazalar yaşanıyor aynı zamanda. Gelişen Tire Organize sanayisi 10 yıl önce açıldı, şu anda iki kapısı kullanılıyor, biz üçüncü kapının da açılmasını istiyoruz. Ödemiş, Bayındır, Toki istikametinden gelenlerin o kapıyı kullanmalarının trafik yoğunluğunu bitireceğini bu yüzden 3. kapının faaliyete geçmesini istiyoruz. Sabahları Bekleme Mevkiinde aşırı derecede trafik yoğunluğu var. Motorlarıyla otomobilleriyle işe gidenler sağımızdan solumuzdan geçiyor, bariyer kapandığında tehlikeli bir şekilde oradan geçen motosikletler ciddi kazalar  yaşanabilir, biz bunları her gün yaşıyoruz. Bir kazaya sebebiyet vermeden, ölümle karşılaşmadan bütün servisçi esnafı olarak bu durumun bir an önce çözülmesini talep ediyoruz. Sorun sadece Bekleme Mevkiinde de yaşanmıyor Vardiya çıkışlarında organizeden çıkarken büyük bir trafik yoğunluğu oluşuyor. Ödemiş Bayındır ve Toki'ye giden diğer servisçi arkadaşlarımız 3.kapıyı kullanıyor olsa birinci ve ikinci kapıdan çıkanlar bu sorunu yaşamayacak. Bütün servisçi arkadaşlarımız bunu talep ediyor. "

İrfan Topçu ise şunları söyledi, "Sabah işçileri yetiştirmek için süremiz kısıtlı oluyor, fakat Bekleme Mevkiinde trenin aynı anda geçişi bizim orada eğlenmemize sebep oluyor. İşçi taşıdığımız fabrikalarla bu nedenle sorun yaşıyoruz, işçiler neden geç kaldı diye soruyorlar. Aynı şekilde vardiya çıkışlarında da sorun yaşıyoruz. Özellikle kışın fabrikadan çıkan işçileri bıktıktan sonra öğrencileri evlerine taşımaya gidiyoruz fakat o arada da organize sanayi çıkışında yaşanan trafik yoğunluğu bizim okullara geç kalmamıza sebep oluyor .Biz servisçiler olarak zamanla yarışıyoruz.Yaşanan trafik yoğunluğu anında özellikle motosikletlerin dikkatsiz bir şekilde sağımızdan ve solumuzdan geçmesi kazaya da sebebiyet verebilir. Biz hep birlikle bir çözüm üretilmesini istiyoruz. Biz Tire halkı için hizmet veriyoruz. Bizler olmasak Organize sanayiye işçileri kim taşıyacak. Her şeyden önce biz can taşıyoruz, olası bir kazaya ve faciaya sebebiyet vermeden bu mağduriyetin giderilmesini, üçüncü kapının devreye girmesini istiyoruz.

Editör: Haber Merkezi