Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran 'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmalarının ardından Kaymakamlık binası önünde Tarihi Kortej etkinliği düzenlendi.

Programa Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Mahir Polat, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, eşi Necibe Duran, Tire Cumhuriyet Başsavcı vekili Necati Kuru, İlçe protokolü, Gaziler, İYİ Parti İzmir İl Sivil Toplum İlişkileri Başkanı Füsun Örük, Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Serap Özöktem katıldı.

Başkan Duran "Zor günlerde, Millet olarak nasıl bir ve beraber olduğumuzun unutulmaması gerekir"

Kortej öncesi konuşma yapan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, 29 Mayıs 1919 tarihinde başlayıp 4 Eylül 1922 sabahı sona eren işgal döneminin tarihsel sürecinden bahsederek "4 Eylül 1922 Kurtuluş gününe kadar sürdürülen mücadele ezelden beri hür yaşamış Türk insanının, baskılara boyun eğmeyeceğinin, söz konusu vatan, millet, bayrak, ezan olunca nasıl bir ve beraber olacağının göstergesi olmuştur. Bu vesileyle başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele Kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. İstiklalimizin kıymetinin bilinmesi ve Yüce Allah’ın bize o karanlık günleri tekrar yaşatmaması, özellikle kıymetli gençlerimizin bugünlere kolay gelinmediğinin ve dönemin zor şartlarında millet olarak nasıl bir ve beraber olduğumuzun unutulmaması diliyorum "dedi.

Kaymakam Çobanoğlu" Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır "

Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu yaptığı konuşmasında ise kendisinin de Egeli olduğunu ifade ederek" Polatlı yakınlarına kadar gelen düşman, her ne kadar korku yaratsa da, hatta ve hatta Türkiye Büyük Millet Meclisinin Ankara'dan Kayseri 'ye taşınması dile getirilse de kahraman ordumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile düşmanı yenmiş 30 Ağustos ile zaferini taçlandırmış ve takip eden günlerde il ve ilçelerimiz birer birer düşman işgalinden kurtulmuştur. Önce Kuvayi Milliye ile başlayan daha sonra düzenli ordu ile devam eden bu süreç Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahraman Türk Askeri ve Türk Halkı sayesinde gerçekleşmiştir. Tüm vatan evlatlarımızı sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum, Allah bizlere bir daha böyle günler yaşatmasın, Türkiye Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalsın"dedi.

Tarihi Korteje yüzlerce kişi katıldı.

Konuşmaların ardından Tire Kurtuluş Günü Tarihi Korteji, Şef Zafer Görgülü yönetimindeki Tire Belediyesi Tarihi Bandosu marşları eşliğinde başladı. Kortejde süvarileri temsilen Tire Rahvan At Yetiştirme ve Yaşatma Derneği üyeleri 4 Eylül Kurtuluş günü sabahı kurtuluşu müjdeleyen Süvari Birliklerin ilçeye girişini canlandırıp ilçe protokolüne Türk Bayrağı ve Atatürk Portresi armağan etti.

Halk oyunları topluluklarından, spor okullarına, eğitim kurumlarından derneklere yüzlerce kişi, kurum ve kuruluş temsilcisinin katıldığı Tarihi Kortejde Tire Avcılar Kulübü Derneği üyeleri de ilçe protokolüne Türk Bayrağı ve Atatürk Portresi hediye etti.

Editör: Haber Merkezi