HABER:DİLEK AYVALI

Sabah saat 09.30’da Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na konulan çelenk töreni ile başlayan kutlama programı 10.30’da Tire Gölet Şenlik Alanında ilköğretim öğrencilerinin gösterilerinin sunulduğu programla devam etti.

Buradaki programda konuşan Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Yüzbaşıoğlu, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde ve O'nun "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır" öngörüsüyle, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara'dan, Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir dirilişin müjdecisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 102. Yıldönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı sevinç ve coşkuyla kutluyoruz.

Vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir milletin yeniden doğmasını sağladı. Bu doğuşun adı; birlik ve beraberlikti, Milli Mücadeleydi, Kurtuluş Savaşıydı, Ulusal Egemenlikti, sevgiydi, kardeşlikti, barıştı, Türkiye'mizin aydınlık yarınlara, sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilime, teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapıydı.

Her şeyin en güzeline layık olan çocuklarımız; okuyan, anlayan, araştıran, düşünen, soran, sorgulayan, yapıcı eleştirilerde bulunabilen, günceli değerlendiren, yenilikçi, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, milli ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, evrensel insani değerleri tam olarak algılamış, kendine güvenen bireyler olarak yetişen geleceğin büyükleridir. Dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olarak tarihe geçen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünyaya sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik ve barış mesajları vererek; heyecanla, coşkuyla, rengârenk görüntülerle ve dünya çocuklarıyla birlikte bu güzel bayramı en güzel duygularla kutlamaktan da büyük kıvanç duymaktayız.

İstiklal savaşının kazanılmasına, esaret zincirlerinin kırılmasına, zulmün bitmesine, inkılâplarla özgürlük ve hür iradelerin medeni anlamda sistemleşmesine, egemenliğin çocuklara teslim edilmesine, yarınlara uzanacak Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin sağlamlaştırılmasına emeği geçen tüm Ata'larımıza, şükranlarımızı sunuyor, tüm gazi ve şehitlerimizi minnetle anıyorum. Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları olmak üzere tümünü sevgi ve saygıyla anıyorum. Başta bu günü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Daha sonra öğrenciler şiirler okudu ve halk oyunları ile ront gösterileri sunuldu.

Editör: Haber Merkezi