HABER:DİLEK AYVALI

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası bu yıl tam kapanma dönemine geldiği için kutlanamamıştı. Özel öğrencilerin geç de olsa günlerini kutlamasını isteyen Tire Romanlar Derneği (TİROMDER) Tire Halk Merkeziyle iletişime geçip özel öğrenciler için bir etkinlik düzenledi. 

Tire Halk Eğitim Merkezi Özel Eğitim okulunda gerçekleşen etkinlikte pasta kesip şarkılar söyleyen öğrenciler, doyasıya eğlendi. 

Tireli Kanun Sanatçısı Müzik Eğitmeni Ali Övek koordinesinde koro halinde şarkılarını söyleyen öğrencilerin performansı büyük bir beğeni toplarken, mehter takımının performansı ise çevrede bulunan vatandaşların da büyük bir beğenisini topladı. Mutlulukları gözlerinden okunun özel öğrenciler etkinlik sonunda pasta kesti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Eğitmen Ali Övek, "Halk Eğitim Merkezine bağlı 23 yaş üzeri engelli çocuklarımız, evlatlarımızla 4 yıldan beri çalışıyoruz. Hepsi bizim için birbirinden değerli, kendi evlatlarımız neyse onlar da bizim için öyle. 4 yıldan beri Mehter grubu kurduk, koromuz var ritim grubumuz var. Halk eğitim bu konu çok destekli ve iyi çalışıyor, burası Türkiye'de tek. Halk eğitim aracılığıyla olduğu için çocuklarımız buraya rahatlıkla geliyorlar, yemeklerini yiyorlar, müziğimizi yapıyoruz arada da oyunlar oynuyoruz. Koro halinde ve solo halinde şarkılar söylüyoruz. Pandemi döneminde bir süre kapalıydık. Açık olduğu dönemlerde pandemi nedeniyle gerekli tedbirleri alarak eğitimimizi verdik. Toplam 22 öğrencimiz var tabi pandemi dolayısıyla herkes gelemiyor, şu an 7 kişi ile ders yapıyoruz. Bugün burada pandemi dolayısıyla kutlayamadığımız Engelliler haftasını TİROMDER aracılığıyla Başkan Hasan Hüseyin Karabacak önderliğinde çocuklarımızı mutlu edip geçte olsa günlerini kutlamak istedik. Hem bizim için hem çocuklarımız için çok güzel bir gün oldu” dedi.

Halk Eğitim Müdürü Adnan Güven ise şunları söyledi, "Pandemi dolayısıyla engelliler haftasını zamanında kutlayamadık. Bugün en azından öğrencilerimizin gönlünü almak için program düzenledik. Vakit geçirelim istedik. Buna vesile olan TİROMDER Başkanı Hasan Hüseyin Karabacak'a teşekkür ediyorum.”

TİROMDER başkanı Hasan Hüseyin Karabacak ise duygu ve düşüncelerini şu kelimelerle ifade etti, "Bugün burada bulunmaktan son derece mutluyuz. Tam kapanma dönemine denk geldiği için 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler haftasını kutlayamamıştık. Dernek ve yönetim kurulu olarak bundan haberdar olunca Halk eğitim müdürümüz ile iletişime geçtik . Beraber bir etkinlik yapıp beraber bir pasta keselim dedik. Buradan şöyle bir anlam çıktı; sadece 10-16 Mayıs'ta değil her gün bunun kutlamanın anlamı çıkmış oldu. İnşallah bunu periyodik olarak belirli aralıklarda yapabiliriz."

Editör: Haber Merkezi