HABER:DİLEK AYVALI

Tire Belediyesi Kültür ve Sanat Salonunda düzenlenen mezuniyet törenine Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Ege Üniversitesi Tire Kutsan MYO Müdürü Doç. Dr. Nur Ceyhan Güvensen, Tire Belediye Başkan Yardımcısı Sefa Yıldırım, Tire İlçe Jandarma Komutanı Okay Cansu, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Osman Öztürk ve mezun öğrencilerin aileleri ile arkadaşları katıldı.

Programın sunuculuğunu Tire Belediyesi Personeli Şükrü Özgü Yaptı.

Program Tire Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile başladı ve Tire Halk Eğitimi Merkezi Usta Öğreticisi Şerafettin Övek’in keman dinletisi ile devam etti.

Ege Üniversitesi Tire Kutsan MYO Müdürü Doç. Dr. Nur Ceyhan Güvensen konuşmasında, “İnsan hayatın içinde birçok an yaşar. Bunların kısmı acılarla bir kısmı sevinçlerle geçer. Herkesin hatırasında aslında dün gibi hatırladığı ise özel anlarıdır. İşte bugün de böyle özel bir anı çocuklarımız için sizlerle yaşamaktan bir arada olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum” dedi.

Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan ise, “Ege Üniversitesi, temel değerlerine bağlı, düşüncelerle ve yaşantılarda farklılıklara saygılı, kültürel olarak donanımlı, bilimsel düşünceyi yaşam biçimi olarak benimsemiş, elde ettiği bilgi birikimlerle bireyler yetiştiren, eğitim ve araştırma alanında bölgesel, ulusal ve evrensel gereksinimleri karşılayan öncelikle atılımcı misyonuyla 1955 yılından beri faaliyette bulunan Türkiye’nin en köklü kurumlarından üniversitelerinden birisidir” dedi.

Okulu birincilikle bitiren Mert Karakulak mezunlar adına yaptığı konuşmada, “Bugün kısa sürede büyük gayret ve istikrar göstermiş mezunlarımız adına konuşuyorum. İki yılda çok fazla bilgiyi, eğitim öğretimi değerli öğretmenlerimizden öğrendik. Düşünmeyi, hızlı karar vermeyi Ege Üniversitesi’nin imkânlarıyla başardık. Bütün bu çabalarımızın sonunda üniversitemizin her alanda ayrı ayrı en iyi olmanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz” dedi.

Mezuniyet programına katkı sağlayan Şerafettin Övek, Vural Uçar ve Ahmet Köyük’e plaket evrildi.

Daha sonra okulu derece ile bitiren öğrencilere hediyeler verildi. Program mezun olan 250 öğrenciye mezuniyet belgelerinin verilmesi ve keplerin havaya atılması ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi