Covid 19 salgınında omicron varyantının çok hızlı yayılması sonucu ülkemizdeki vaka sayıları yeniden artmaya başladı. Bu kötü gidişten okullar da nasibini aldı. İzmir’deki okullardaki vakalar tedirgin edici boyutta olduğu öğrenildi. Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, geçtiğimiz hafta 45 öğretmen ve 33 öğrencinin PCR testlerinin pozitif çıktığını , 23 sınıfın karantina altına alındığını bildirdi.

BAKANLIK, EKSTRA ÖNLEMLERİ ALMAK NİYETİNDE DEĞİL

1 Nolu Şube’nin sorumluluğunda olan ilçelerden Karabağlar, Konak, Torbalı, Bayındır, Ödemiş, Tire, Beydağ ve Kiraz’da oldukları tespit edilen karantina altındaki sınıfların artmasından endişe ettiklerini belirten Sendika Başkanı Vardal, önlemlerle ilgili taleplerinin dikkate alınmadığını bir kez daha ifade etti.  7 Aralık’taki verilere göre 25 sınıfın karantinaya alındığını hatırlatan Başkan Necip Vardal, “Üç haftalık süreçte değişen bir şey yok. Yine öğretmenlerimiz koronaya yakalanıyor, öğrencilerimiz de öyle. Sınıflarımız karantinaya alınıyor, dersler aksıyor. Bu gidişe bir son vermek lazım. Ders süresinin 30 dakikaya indirilmesinde ısrarcıyız. Sadece bu talebimiz yerine getirilse bile önemli bir korunma sağlarız” dedi.

MİLLİ EĞİTİM YENİ TEDBİR PAKETLERİNİ DEVREYE SOKMALI

Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, tüm sınıfları karantinada olan okul bulunmadığını söyledi. Başkan Vardal, velilerin, öğrencilerin, öğretmenlerin koronayla mücadelede üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptıkları halde vakalarda herhangi bir azalma olmadığını, Milli Eğitim’in yeni tedbir paketlerini devreye sokması gerektiğini sözlerine eklerdi.

Editör: Haber Merkezi