Türk Hava Kurumu Ödemiş Şubesi, 2011 yılında topladığı fitre ve zekat miktarlarını açıkladı. Ödemiş’te 81 bin TL bağış toplandığı bildirildi.
Bağışlar için dağıttıkları zarfların yüzde 30 gibi bir bölümünün dolu olarak geldiğini ifade eden Türk Hava Kurumu Ödemiş Şube Saymanı Hasan İpçi, İzmir’in merkezi ve ilçeleri arasında bağışlar sayesinde birinci olduklarını belirtti.
İpçi, “Ödemiş ilçesinde 2011 yılı fitre ve zekât bağışı için 22 bin 345 adet bağış zarfı dağıttık. Bu zarflardan 9 bin 552 adedi dolu olarak geldi. Topladığımız bağışın miktarı ise 81 bin TL 854,80 kuruştur. Bu durum gerçekten bizleri çok memnun etti” dedi.
Toplanan bağışları genel merkeze bildirdiklerini, çeşitli sosyal kuruluşlara bağışlayacaklarını dile getiren Türk Hava Kurumu Ödemiş Şube Saymanı Hasan İpçi açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Toplanan bağışları genel başkanlığımıza intikal ettirdik. Takvim yılı sonunda bazı sosyal kuruluşlara bağışlayacağız. Bu kurumlar, Sosyal Yardımlaşma Kurumu Kızılay, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ve Diyanet Vakfı’dır.”
Toplanan bağışlar sayesinde İzmir’in 30 ilçesi arasında birinci olduklarını, bu başarıyı da Ödemiş halkının duyarlılığına ve ekiplerinin öz verili çalışmalarına bağlayan İpçi sözlerini şöyle tamamladı:
“Ödemiş halkı bağışlar konusunda gerçekten çok duyarlı. Halkımızın duyarlılığı sayesinde, İzmir merkezi ve ilçeleri arasında bağışlarda birinci sırada yer alıyoruz. Bu başarıya katkı sağlayan tüm Ödemiş halkına ve ekip çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.”
Editör: Haber Merkezi