Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan ve 3 adayın katıldığı Kent Konseyi Kongresinin galibi Sarraf Mehmet Taşlı olurken, yapılan seçimlere ilgi yoğundu.

Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan Kent Konseyi Kongresine Ödemiş Belediye Başkanı  Mehmet Eriş, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü,  Ödemiş Madeni İşler Odası Başkanı Erol Nokta, İzmir Belediyesi Ödemiş Yerel Hizmetler Koordinatörü Cumhur Şener, Ödemiş Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selahattin Aktaşoğlu, Ödemiş Bilumum Gıda Maddeleri ile Uğraşanlar Odası Başkanı Hülya Çavuş, Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi ve Yöneticisi Ömer Koçak, Ödemiş Belediyesi Meclis üyeleri ve  mahalle muhtarları katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve adaylar Mehmet Taşlı, Mustafa Köksoy, Murat Gökşin birer konuşma yaptılar. Konuşmacılar Kent Konseyi yönetimine seçildiği taktirde yapacakları işleri anlattılar.

Daha sonra, seçimlere geçildi. Birinci tur oylamada Mehmet Taşlı 98 oy, Mustafa Köksoy 72 oy, Murat Gökşin 1 oy aldı.

İlk turda her adayın alması gereken oyun  2/3 ünü alamayan adaylar için ikinci tur yapıldı. İkinci turda iki aday yarışırken, oylamada Sarraf Mehmet Taşlının listesi 95 oy alırken, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mustafa Köksoy’un listesi 54 oy aldı. Ve oylama üçüncü tura kaldı.

ADAY MUSTAFA KÖKSOY ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Yapılan ikinci tur oylamada her iki aday da Başkanlık için gereken oyu alamayınca bu kez oylama üçüncü tura kaldı. Ancak üçüncü tur oylama için hazırlıklar yapılırken, adaylardan Mustafa Köksoy adaylıktan çekildiğini açıkladı. Ve Sarraf Mehmet Taşlı’nın listesi Kent Konseyi Yönetimini kazanmış oldu.

Yeni Yönetim Kurulu şöyle: Başkan Mehmet Taşlı, Ufuk Kızıler, Selim Şahan, Hülya Çavuş, Recep Yılmaz, Nihat Savuran, Safiye Özçelik, Egemen Atasoy oldu.

KÖKSOY’DAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Başkan adaylığından çekilmesinden sonra  bir konuşma yapan Ödemiş Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mustafa Köksoy katılan herkese teşekkür ederken, yeni seçilen başkan Mehmet Taşlı ve Yönetimine başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi