HABER:ELİF ACUN

Ödemiş’te açılan Olgunlaşma Enstitüsü El Dokumacılığı Kursu’nun açılışını Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin eşi Dr. Ahu Pakdemirli yaptı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in eşi Fatma Köşger, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy’un eşi Özlem Aksoy, Ödemiş İlçe Tarım Müdürü Ömer Faruk Tutar, AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen ve AK Parti Ödemiş Kadın Kolları Başkanı Asuman Karakayaoğlu, Pakdemirli’yi ziyaretlerinde yalnız bırakmadılar.

Olgunlaşma Enstitüsü El Dokumacılığı Kursunu ziyaret eden Dr. Ahu Pakdemirli’yi kapıda yöresel kıyafetli kursiyerler karşıladı.

Olgunlaşma Enstitüsü El Dokumacılığı Kursu’nun açılış kurdelesini kesen Pakdemirli, kursiyerleri tebrik etti.  Kursiyerler tarafından işlenen el işlerini, dokunan halıları, dikilen yöresel kıyafetleri inceledi. Kursiyerlerle ve kurs hocaları ile sohbet etti. Kursta bulunan Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü de unutmayan Pakdemirli, “ Bir gün değil her gün bizim kadınlar gününüz kutlu olsun” diyerek, Tüm kursiyerlerin ve açılışta bulunan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı. 

Birgi Mevkiinde bulunan Kazımpaşa İlkokulunu ziyaret eden Pakdemirli’yi öğrenciler çiçeklerle karşıladı.  Öğrencilerle sohbet eden Pakdemirli Başta yüz yüze eğitim olmak üzere tüm eğitim faaliyetlerini inceledi. Öğrencilere kitap hediye ederek başarılar diledi.

Ardından Birgi Mahallesinde bulunan Halk Eğitim Merkezini ’de ziyaret eden Pakdemirli Organik Birgi kuru meyvelerini de kabul ederek teşekkür etti. Birgili kursiyerlerin nakşettikleri el işlerini, el emeği takıları, alçıdan yapılan heykelleri inceleyen Pakdemirli “ Yapmış olduğunuz bu el emeği ürünler ile markalaşarak satış yapmayı düşünebilirsiniz. Tüm kursiyerlerin eline emeğine sağlık tüm ürünler çok başarılı” dedi.

Editör: Haber Merkezi