Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 89.yıldönümü etkinliklerinde açılan ‘Kurtuluş’tan Cumhuriyet’e Resim, Belge ve Objeler’ sergisi katılımcıları kendisine hayran bıraktı.
Şahin Demirel ve Orhan Akseki’nin yıllarca büyük özveri ve titizlikle topladığı materyalleri biraraya getirerek oluşturdukları sergi Ödemiş Belediyesi Kültürevi’nde açıldı. Kültürevi’ndeki sergiye katılan Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu ve Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin nadide serginin her bir parçasını dikkatlice inceledi ve Şahin Demirel’den bu tarihi parçaların hikayelerini dinlediler.
Şahin Demirel ve Orhan Akseki’nin oluşturduğu sergide tüfekler, silahlar, mermiler, madalyalar, telgraflar, el yazması mektuplar ve daha birçok nadide parça Ödemişlilerin huzuruna çıktı. Ancak Ödemişli vatandaşlar sergiye karşı ilgisiz kaldı.
Kurtuluş’tan Cumhuriyet’e Resim, Belge ve Objeler sergisini Kaymakam Koçoğlu ve Başkan Keskin ile birlikte Başkan Yardımcısı Şevket Akgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü, Ödemiş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ufuk Kızıler de dikkatle inceledi.
Şahin Demirel kimdir?
1945 yılında Afyon Emirdağ’da doğdu. İlk, ortaokul ve liseyi İzmir’de okudu. Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe bölümünden mezun oldu. Uzun yıllar devlet memurluğu yaptı. 1992 yılında İçişleri Bakanlığı’ndan emekli oldu. Hobi olarak başladığı antika biriktirme merakı daha sonra o dalda uzmanlaşmasını sağladı. Antikacılığı iş olarak kabul etti. Uzun yıllar Osmanlı’nın son dönemi ve Cumhuriyet’in ilk yılları ile ilgili belge, bilgi ve obje topladı.
Üniversitelerde, belediye sergi salonlarında ve İzmir çevresindeki ilçe belediyelerinde sergiler açarak elindeki malzemelerle tarihe hizmet etti.
Orhan Akseki kimdir?
Antalya’nın Akseki ilçesi Sadıklar köyünde 1946 yılında doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İzmir’de yapan Akseki, Ege Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Yüksekokulu’ndan mezun oldu.
İzmir’de zirai donatım kurumunda teknik işler şefi olarak görev aldı. Evli ve biri kız biri erkek iki çocuk babasıdır. Köyü Sandıklı’da bir ilkokulu tarih ve kültürevi haline getirerek ziyarete açtı. Antika silahlar ve Osmanlı madalyaları koleksiyonu sahibidir. Bugüne kadar kültürel etkinliklerde ve açtığı sergilerde 16 teşekkür plaketi almıştır.
Editör: Haber Merkezi