HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Kongreye tek aday olarak katılan mevcut Başkan Tahir Silay 4 yıllık bir süre için yeniden üyelerden güvenoyu alarak başkan seçildi.

Kongreye İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Belediye Başkan Yardımcısı Özay Kaptan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Koordinatörü Hikmet Güriş, AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammed Şen ve yönetimi,  MHP Ödemiş İlçe Başkanı Oktay Akıllı ve yönetimi,  CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, İYİ Parti Ödemiş ilçe Başkanı Güven Kılıç, Ödemiş ve çevre ilçelerde bulunan otomobilciler odaları başkanları ile muhtarlar ve üyeler katıldılar.
Kongrede Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan heyetinin seçimi yapıldı.
Faaliyet raporlarını Şoförler Odası Başkanı Tahir Silay okudu. Okunan faaliyet raporlarının ardından konuşmalara geçildi. 
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Pandemi sürecinin tüm esnaflarımıza etkilediği gibi bugünde bundan en çok etkilenen esnafımızız şoförlerimizi oldular. Çünkü okullar kapandığı, hayat durduğu sürece yasağın olduğu yerde şoför esnafımız ne yazık ki iş yapamaz, çalışamaz duruma gelmişti. Ama pandeminin getirdiği bu zorluğu da hep birlikte diğer esnaflarımızla birlikte şoför esnafımız da sabırla karşıladı. Hepimizin gücü yettiğince Belediye olarak bizlerde o şoförlerimize sahip çıkma adına güzel bir görev yaptığımızı düşünüyoruz. Gönlümüzce yeterlimi değil ama gücümüz olduğu oranda da bunu yapmaya, yerine getirmeye çalıştık”
MUTLU, “ BİZİM KONGRELERİMİZ 4 YILDA BİR YAPTIĞIMIZ HESAP GÜNÜDÜR”
İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, “ Kongremize katılan herkese teşekkür ediyorum.  Ama asil teşekkürüm siyasi partilerimizin ilçe başkanlarına.  Bir bölgede bir yerde esnaf teşkilatının kongresinde o bölgedeki sorunlar tartışılır. O bölgenin sorunlarını tespit edip onların çözümlerine yönelik çalışmalar yaptıkları için bugün özelliklede siyasi parti ilçe başkanlarının burada görmekten dolayı kendilerine ve yönetim kurullarına şükranlarımı iletiyorum.  Bizim kongrelerimiz 4 yılda bir olur. Bugün Tahir Silay sizin önünüze geldi. Şoförler Odasında hesap veriyor. 4 yıl içerisinde ne yaptı. Gelecek 4 yıl içerisinde ne yapacak. Bunu hangi bütçeyle yapacağını sizinle paylaşıyor. Ve sizlerin desteğini alıyor. Evet, iyi yapmışın diyerek ibra ederiz diyorsunuz. Ya da iyi yapmamışsın diyerek ibra etmiyoruz da diyebilirsiniz. Bu nedenle hesap günüdür 4 yılda bir yaptığımız hesap günüdür. Bizim için son derece önemlidir. Ama bizim bu kongrelerimiz hepsi biliniz ki kardeşlik havası içerisinde geçer. Dostluk havası içerisinde geçer, birlik beraberlik havası içerisinde geçer. Demokratik olur insana saygı ve sevgi esastır. Yapılana teşekkür esastır. Sorunları tespit edip ilgili makamlardan destek almak esastır. O nedenle biz bu yaptığımız çalışmaları kongreleri bu düşünceler içerisinde yapmak için azami çaba sarf ediyoruz.  İzmir’de birliğimize bağlı 128 meslek odamız var.  Meslek odamızın kongrelerinden elde ettiğimiz sorunları bir kitapçık halinde Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Ticaret Bakanlığına, Bilim ve Sanayii Teknoloji Bakanlığına ve ilgili bakanlıklarımıza, valimize, büyükşehir belediyemize, ilçe belediyelerimize ilgili olduğumuz kurumların hepsine İzmir’in esnaf teşkilatında İzmir’deki esnaf ve sanatkârlarda şu sorunlarımız var. Yaptıklarınız için teşekkür ederiz. Şu eksikleriniz için de bize destek verin diye onlara ileteceğiz” dedi.
SİLAY’DAN TEŞEKKÜR
Kongre Sonrası bir teşekkür konuşması yapan Şoförler Odası Başkanı Tahir Silay, “Bugün yapılan genel kurula katılan başta birlik başkanımız Zekeriya Mutlu, Ödemiş Belediye Başkanımız Mehmet Eriş’e divan başkanım Çiğli Şoförler odası Başkanı İbrahim Bayram’a divan heyetindeki üye arkadaşlarıma, Ödemiş’te ve Ödemiş dışında bulunan oda başkanlarıma, siyasi parti başkanlarıma, odamızın gece gündüz hizmet veren yegâne üyelerine ve ayrıca odamız da çalışan personellerimize teşekkür ederim. Yeni dönemimiz ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başkan Tahir Silay’ın yönetim kurulu şu isimlerden oluştu;

Yönetim Kurulu Üyeleri Mutlu Sulukan, Osman Gülcü, Abidin Çakır,  Şerif Tapkan,  Erdem Böber, Mehmet Döner

Editör: Haber Merkezi