Bu kesimlerin durması için süt/yem paritesi sağlanmalı, en az 1 litre süt ile 1,5 Kg yem alınması gerekir. Aksi halde üretimi sürdürmek mümkün değil!  Böyle devam ederse ne damızlık anneler kalacak, ne de ülkede süt üreten hayvan kalacak. Var olan et krizine süt krizinin de eklenmesi an meselesi!

 Bu duruma acilen başta Tarım ve Orman Bakanlığı ve (USK) Ulusal Süt Konseyi üyeleri seslerini yükseltmelidir. Ülke hayvancılığının kaderi Gıda Komitesi üyelerinin kaderine terkedilmemelidir.

Alın teri ile üretim yapan üreticinin ne üretmeye gücü var ne de ürettiği çiğ süt ile bu girdi maliyetlerini karşılamaya gücü kalmamıştır. İvedilikle çiğ süt referans fiyatının süt/yem paritesine göre tekrar karara bağlanması sağlanmalıdır. 1 TL olarak açıklanan çiğ süt desteğinin ise 60 kuruş’a düşürülerek devletin hazinesinide düşünmek gerekir. Bununla birlikte hayvancılığa olumlu adımlar atılarak üreticinin elinde kalan damızlık hayvanları kurtarmak gerekir. Ülke hayvancılığı uçurumun kenarında, kaybedecek zaman kalmadı! Temennimiz 11 ayın sultanı mübarek ramazan ayında üreticinin kanayan bu yarasının sarılmasıdır.

Şimdi el birliği ve güç birliği yapmanın tam vaktidir. Üreticinin bu kanayan yarasını devletin şefkatli eli, üreticimizin de feraseti ile aşmamız gerekir.

Editör: Haber Merkezi