HABER : DİLEK ACAR GÜLEÇ

Düzenlenen yemeğe Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş Belediye Başkanı Yardımcısı Feridun Azeroğlu, Ödemiş İlçe Tarım Müdürü Ömer Faruk Tutar, Ödemiş Belediye meclis üyeleri ve üreticiler katıldı.

Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı Muammer Ardıcak, geleneksel olarak düzenledikleri yemeğe katılanlara teşekkür etti.

Ödemiş 16. Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi’ne katkı sağlayan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Sergimize Türkiye’nin her yerinden gelen arkadaşlarımız oldu. Üreticiler olarak emek verdiğiniz yetiştirdiğiniz ürünleri sergileyerek geleceğinizi planladınız. Burada sattıklarınızın yerine yenisini yetiştirerek inşallah seneye yine eksiksiz olarak buluşmayı diliyoruz. Sizlere form dağıttık o formlar bizim ışığımız yol yol göstericimiz olsun ki seneye bugün yaptığımız veya hatalar veya yapamadığımız güzel şeyleri bize hatırlatarak yol gösterir. Allah bize burada güzel bir toprak vermiş, öyle güneş ve öyle iklim vermiş ki toprağı işlemezsek, ürün yetiştirmezsek adeta günah işleriz. 270 gün ortama güneş alıyor havzamız. Ben ekonomist falan değilim öğretmenim. Ama her yaptığımız şey geleceğimiz için, çocuğumuzun mesleğininin daha iyi olması toprağınız varsa o topraktan daha fazla kazanç alın teri hak ettiğiniz şeyi kazanmanız.”

“İHRACAT İÇİN BİR OLMAK GEREK”

Eriş, “Bende Belediyeyim bende parklarıma dikeceğim güzelleştireceğim. Ama ilkim krizi denen bir olay var. Kuraklık denen bir başımızda dert var. Yaşıyoruz. Bu Dünyayı biz bozduk biz kirlettik. Sıkıntıyı da biz çektik başkası değil. Bunu yapmamak için bütün önemleri almalıyız. Şehirlerde artık camgüzeli oldu. Camgüzeli çiçeği bütün binalarda cam çiçeği oldu. Yeşil kuleye döndürmenin yolunu bulabilir misiniz peyzaj mimar arkadaşlarımız bunları planlarsa olur cam kaplı bir binanın yanından geçiyorsunuz. Güneşle arasında 10 derece fark var. Şehri ısıtıyor.  Kuraklıklar ayrı bir dert bunları önleyecek olan Süs bitkileri üreticileri ağacından, çalısından, çiçeğine kadar sizlersiniz. Sizler gibi Yalova’dan, Sapanca’dan, Antalya’da, Aydın’da her nerde yetiştiren üretici varsa onların ellerinden öpüyorum.  Alın terleri bizim kolonyamız, parfümüz olur. Burada çok değerli Kooperatif başkanlarımız birlik başkanlarımız var. Meclis üyesi arkadaşlarımız var. Belediyeden başkan yardımcısı ve tarım hizmetleri müdürümüz de var. Bazı şeyleri bizim bilmemiz yetmez. Sizlerde buna destek olmak zorundasınız. Süsbirin Alt Birliği Başkanı yönetimi siz büyük bir ailesiniz. Bize düşeni biz burada yapmaya çalışacağız. Yeterince destek olamadım. Ama ondan önceki haftalarda kendime göre geçmiş yıllara göre daha fazla propaganda yapmaya çalıştım. Bu aile gerçekten ülkemiz geleceği adına iyi şeyler yapıyor. Birbirimize satmak değil. İthalatı birbirimizi yok eden, ezen yönünü değil ihracatı dışarıya satışın yollarını en iyi ürünü en kaliteli ürünü yetiştireceğinizi siz zaten benden daha iyi biliyorsunuz. Önemli olan bu kapıları da birlikte açabilmenin yolunu sağlamak, bunu da sizler yapacaksınız. Bizler sizin hizmetkarınız Adana’dan Ankara’ya kadar yine Aydın’dan Mardin’e her nereden geldiyseniz başımızın üstünde yeriniz var. Gelecek yıl daha güzel bir sergiyle bu anlamda buluşma dileğiyle işleriniz de bereket yuvanız da mutluluk sağlık huzur diliyorum. Hepinize Ödemiş halkı adına sevgiler saygılar sunuyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi