HABER:ALİ BERK KOCABAŞLAR

10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Kooperatif Başkanı Mustafa Gerçek, gazetecilerin gününü kutlayarak yapmış oldukları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

2005 yılında 7 ortakla kurulan S.S Gereli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin 15 yılda büyümesi için büyük emek ve mücadele verdiklerini belirten Gerçek, “1960 ve 1970’li yıllarda Gereli’de kurulan iki kooperatif yıkıma uğramıştı. 2005 yılında kurduğumuz kooperatif içinde üretici tarafından güven konusunda zorluk yaşadık. Yapmış olduğumuz çalışmalar ve yatırımlar ile ortak sayımızı bugün 250’ye çıkardık. Kendi ürettiğimiz ürünleri vatandaşımıza ulaştırmak için satış noktalarımızı kurduk. Ödemiş’te üç tane satış noktamız faaliyette. Özellikle pandemi sürecinde yoğun ilgi gördük. Ürünlerimiz vatandaşlar tarafından beğeniliyor ve talep yoğunluğu fazla.  Ödemiş’te 4. Bir şube açmayı düşünüyoruz. Ayrıca çok yakında Beydağ ve İzmir’de yaşayan vatandaşlarımızın kooperatifimizin kaliteli ürünlerine ulaşması için Şirinyer’de de bir şubemizi hizmete sokacağız”

Peynir üretiminin yanı sıra İzmir Kalkınma Ajansından aldıkları destek ile yoğurt ve ayran üretimine de başlayacaklarını aktaran Gerçek, “Süt toplama, yem üretim, tohum ve gübre tedariki gibi alanlarda ortaklarımıza hizmet veriyoruz.  Kooperatifleşme önem arz ediyor. Üreticileri kooperatifimiz çatısı altında toplanmaya davet ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi