Zeytinlik Mahallesinde açılan Ödemiş İpek Böceği Evinde üretici kadınlarla bir araya gelen İzmir Köy Koop Başkanı Neptün Soyer’i Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, eşi Selma Eriş, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Ödemiş Yerel Hizmetler Koordinatörü Hikmet Güriş ve ipek böceği eğitimi alan üretici kadınlar karşıladılar.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Bundan bir önce yine ipek böceği üretimi adına kadınlarımız çok güzel bir çalışma başlattılar. Ve bunda da çok güzel verim aldılar. Türkiye'de rekor kırdılar. Bugün yine aynı o kadınlarımız o mevsimi o beceriyi yakaladılar. Arada kurslarda aldılar. Dokuma yaptılar. Onlarla ilgili tablolar yaptılar. Abajur yaptılar. Kalan kozaları da adeta ham maddeye dönüştürdüler. Bizler de kendilerine iki yerde beslenmeye yardımcı olma adına dutluk ayarladık. İzmir İl tarım müdürlüğünde daha büyük bir dutluk yeri ayarladı. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha iyi verim alarak bunun çalışması devam edecek diye umut ediyoruz. Kadınlarımız bundan bir şeyler kazanmaya başladığında inanıyorum ki daha çok tutacaktır. Ama çok yoğun bir çalışma söz konusu özveri gerektiriyor. Hem kendi geçim kaynakları var. Hayvanları var evde yapması gereken işleri var. Şu an Ramazan Bayramı da geliyor. Onun hazırlığı var. Ama onlar bu zoru başarıyorlar. Kendilerini bu anlamda kutluyorum. Her zamanda Ödemiş Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ta onların yanında olmaya ve desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

İzmir Köy Koop Başkanı Neptün Soyer, “Aslında bizler bir yıldır kooperatif ortaklarımızla bu konuyu konuşuyoruz. Ne zaman olacak nasıl olacak dut diktik mi nasıl pazarlayacağız diye. Çünkü bunları besleyecek dutlarımız olmasa bu işi yapmamız mümkün değil. Kozalarından geçen sene aldığımız ürünlerden abajurlar yaptık. Yine aynı bu şekilde yine ıskartaya kalacak biraz renkli belki ipeğe gitmeyecek olanlarla abajur yaparak çok uygun bir fiyatta satabiliyoruz onları KDV’lerini sağladığımızı düşünüyoruz. Bu konuda desteklenmeye de ihtiyaçları var ama kooperatif olarak bir aradalar. Ve güçlüler. Şimdi daha da güçlüler çünkü nüfusun yarısı olan kadın ortaklarımız da kooperatife katıldılar. Ben bunu tekrar gördüğüm için mutluyum” dedi. 

Üretici kadınlar da yaptıkları abajuru İzmir Köy Koop Başkanı Neptün Soyer’e hediye etti.

Editör: Haber Merkezi