CHP'de mektup tartışmasıyla gündeme gelen milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel, CHP'den istifa ettiğini açıkladı.

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yazdıkları mektupla gündeme gelen CHP milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel istifa etti. 3 vekilin istifa etmesiyle CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 138'ten 135'e düştü. Üç ismin Muharrem İnce ile hareket etmesi bekleniyor.

BASIN TOPLANTISI YAPARAK İSTİFA ETTİLER

Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra atacakları adım merak konusu olan Çelebi, Aksoy ve Özel yaptıkları ortak basın toplantısı ile istifa ettiklerini duyurdu. Meclis'te açıklamada bulunan üç isim partinin politikasından rahatsız olduklarını bir kez daha dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 26 Ocak’ta Muharrem İnce’nin kuracağı partiye katılacakları iddia edilen İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova milletvekili Özcan Özel‘le görüşmüştü.

29 EKİM GÜCÜ: 10 ARALIK HAREKETİ PARTİYİ ELE GEÇİRDİ

Kendilerine '29 Ekim Gücü' adını veren üç milletvekili, kaleme aldıkları mektubu parti genel merkezine sunmuştu. Mektupta; 10 Aralık Hareketi'nin*** CHP'yi ele geçirdiği iddia edilerek, partinin HDP'yle ittifak kurmasına ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le yakınlaşmasına itiraz edilmişti.

ÇELEBİ'DEN BOMBA AÇIKLAMALAR

Emperyalizme diz çöktürmüş CHP'den milli konularda kekeleyen CHP'ye geldik Atatürk demekten çekinenleri el üstünde tutan CHP'ye geldik. Yanlışları görüp susabilirdim. Bunu size yapamam. Bunu kendime yapamam.

Cumhuriyetimize ve milletimize bunu yapamazdım. Bize halkın kalbine kazınmak yeter.  CHP içerisinde çok güzel insanlar tanıdım. CHP'nin 6 okunu, cumhuriyetin ateşini görmek beni evimde yuvamda hissetirdi.

Beni onca çarpıklığa susmak için vekil tayin etmediniz.  Tarafım 29 Ekim ruhudur. 10 Aralık ve kurukçularının zihniyeti değil. Sönerek yok olmayacağım. Yanıyorum öyleyse varım. Hakkınızı helal edin. 
Partiden istifa ediyorum. Saygılarımla

Editör: Haber Merkezi