Haber / Faruk ÇARK

Silay, " Servisçi esnafımız, her yıl araçlarının sigortalarını, kaskosunu yaptırmakta, MTV’sini ödemekte, araç̧ güzergâh izin belgesi  ücretini yatırmakta ve aracını okul servis araçları yönetmeliğine uygun şekilde hazır hale getirmektedirler. İmkânları ölçüsünde de aldığı servisin kazanç̧ miktarına göre de aracının modelini yükseltip daha iyi hizmet için borca girmektedir. Ancak, geçen yıl, 16 Mart 2020 tarihinden itibaren, okullar kapatılmış, yine bu yılda, 31.12.2020 tarihine kadar kapalı kalacağı Milli Eğitim Bakanımız tarafından ifade edilmiştir. Okulların açılması da zor gözükmektedir. Öğrenci servisi taşımacılığı yapan servisçi esnafımız, bugün yaşanılan süreçten (Covid-19 salgınından) dolayı uzun süredir taşımacılık yapamamaktadır.     

Hükümetimiz tarafından esnafımızın kamuya olan borçlarına yapılandırma getirilmiştir. Hükümetimize esnafımız adına teşekkür ederiz. Ancak çalışamayan esnafımız için yeniden yapılandırılan ve Hazine ve Maliye Bakanlığına, Ticaret Bakanlığına, il özel idarelerine ve belediyelere bağlı tahsil dairelerine ödenecek borçların ilk taksiti 31 Ocak 2021 tarihine kadar, Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı tahsil dairelerine ödenecek borçların ilk taksiti ise 28 Şubat 2021 tarihine kadar ödenecektir.

Çalışamayan esnafımızın, yapılandıracağı bu borçları ödemesi mümkün gözükmemektedir. Bu yapılandırmaların  ilk ödeme tarihlerinin ileri bir tarihe ertelenmesini ve geçim kaynağı sadece servis taşımacılığı olan  başka da bir geliri olmayan servisçi esnafımızın mağduriyetini gidermek için, en azından  50.000,00.TL   faizsiz uzun vadeli kredi verilmesi ile ilgili taleplerimizi, gerek il siyasi parti başkanlarına tesk ve fedarasyon başkanlarına ileteceğiz belki sesimize duyan olur"  dedi.

Editör: Haber Merkezi