Haber: Dilek Ayvalı

’Siz sorun uzman klinik psikolog Dorukan Tufan cevaplasın’ köşemizde Dorukan Tufan, okuyucularımızın 2 sorusunu cevaplayacak.

Öte yandan Astroloji ile ilgili çok önemli bilgileri sizlerle paylaşacak.

DORUKAN TUFAN KİMDİR?

Dorukan Tufan, 30 yaşında İzmir’in Tire ilçesinde doğmuştur. Üniversiteye kadar olan eğitimini Tire’de tamamlamıştır. Doğu Akdeniz Üniversitesi – Psikoloji (İngilizce) Bölümü şeref derecesinde mezun olmuştur. Klinik Psikoloji Yüksek Lisans eğitimini Yakın Doğu Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Uzmanlık Tez Konusu Obsesif Kompulsif Bozukluğun Depresyon üzerinde yordayıcı etkisini incelemiştir. İzmir Tire Devlet Hastanesinde staj yapmıştır. 2013 yılında Mental Bireysel Kurumsal Danışmanlık’da çalışmıştır ve 2015 yılında ise Özel Eğitim Merkezinde çalışmıştır. 2014 yılında Bilecik Jandarma Komutanlığında yedek subay olarak Rehberlik ve Psikolojik Danışma Merkezin’de psikolog olarak görev almıştır. 2016-2020 arasında Birleşmiş Milletler Mülticeler Komiserliği’nde (UNHCR) ve Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF) projelerine bağlı olan Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’nde (ASAM) psikolog ve mobil takım asistanı olarak görev almıştır. 2020 yılından itibaren Astroloji Akademisi’nden mezun olup Astrolog unvanı almıştır. Astrolojiyi ve Psikoloji arasındaki ilişkiyi incelemektir. Şu anda bireysel danışmanlık ve aldığı eğitim doğrultusunda aile, çocuk, evlilik, cinsel terapi ve travma odaklı psiko sosyal destek, grup terapisi, astrolojik danışmanlık vermektedir. Bunun yanında İngilizce, Yunanca dillerini bilmektedir.

SERTİFİKALAR VE EĞİTİMLER 1) ASTROLOJİ AKADEMİSİ İZMİR TEMEL SEVİYE DEVRİM DÖLEN

2) TRAVMA EĞİTİMİ (TED ÜNİVERSİTESİ)

3) 18. ULUSAL PSİKOLOJİ ÖĞRENCİLERİ KONGRESİ ( İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSTSİ )

4) DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ GÜNLERİ (EVLİLİK DANIŞMANLIĞI )

5) BİRLEŞMİŞ MİLLETLER MÜLTECİLER KOMİSERLİĞİ MÜLTECİ VE SIĞINMACI ÇOCUKLARA YÖNELİK KORUMA PROJESİ EĞİTİMİ (ASAM)

6) BİRLEŞMİŞ MİLLETLER MÜLTECİLER KOMİSERLİĞİ MÜLTECİ VE SIĞINMACILARA KORUMA MEKANİZMALARINA GÜÇLENDİRME EĞİTİMİ (ASAM)

7) AKSAM DERNEĞİ ( TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU FAALİYETLERİNE KATILMA BELGESİ)

8) SIĞINMACILAR VE GÖÇMENLERLE DAYANIŞMA DERNEĞİ 4 YILLIK BİLİŞSEL DAVRANIŞÇI TERAPİ SÜPERVİZYON DESTEĞİ UZMAN TRAVMA KLİNİK PSİKOLOG YASEMİN DİNÇ

9)BECK DEPRESYON ÖLÇEĞİ UYGULAMA İZNİ PROF DR NESRİN HIZLI İZMİR 2021

10) YALE BROWN ÖLÇEĞİ UYGULAMA İZNİ PROF DR OĞUZ KARAMUSTAFALIOĞLU İSTANBUL 2021

11)YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ 5-15 YAŞ ARASINDAKİ ÇOCUKLARA GOOD ENOUGH HARRİS BİR İNSAN ÇİZ TESTİ RAPORLAMA VE UYGULAMA YETKİSİ, YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ KLİNİK PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ , DOÇ DR.FUSÜN GÖKKAYA , LEFKOŞA 2017.

12) YETİŞKİNLER İÇİN TAT ( TEMATİK ALGI TESTİ) UYGULAMA VE RAPORLAMA YETKİSİ , YAKIN DOĞU ÜNİVERİSTESİ KLİNİK PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ. DR FUSUN GÖKKAYA, LEFKOŞA 2017.

13) BEİER CÜMLE TAMAMLAMA TESTİ 8-16 YAŞ YAŞ ARASINDAKİ YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ DOÇ DR FUSÜN GÖKKAYA KLİNİK PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ LEFKOŞA 2017

14) DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ YÜKSEF ŞEREF VE ŞEREF SERTİFİKALARI

15) UNICEF HEP PROJESİ SURİYE VE SURİYELİ OLMAYAN ÇOCUKLARA EĞİTİM YÖNLENDİRMESİ EĞİTİMİ

16) PORTEUS LABİRENTLERİ EĞİTİMİ VE BURDON DİKKAT TESTİ EĞİTİM

17) MMPI TESTİ EĞİTİMİ

18) OYUN TERAPİSİ EĞİTİMİ

19) PSİKODRAMA EĞİTİMİ

20) KLİNİK GÖRÜŞME TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

21) PSİKOFARMAKOLOJİ EĞİTİMİ

22) BİLİŞSEL DAVRANIŞÇI EĞİTİMİ

23) ROSCHACH EĞİTİMİ

24) GRUP TERAPİSİ VE PSİKODRAMA EĞİTİMİ

Editör: Haber Merkezi