Ödemişli vatandaşlar artık şehir dışındaki SGK şubelerine gitmeden kendi ilçelerindeki SGK’dan emeklilik işlemlerini sonuçlandırabiliyor. Konuyla ilgili konuşan SGK Ödemiş Şube Müdürü Ayhan Ataş ise emeklilik işlemlerini birkaç gün gibi kısa bir sürede halledip, maaşa bağladıklarını ifade etti.
Sosyal Güvenlik Kurumu Ödemiş Şubesi açıldığı ilk günden beri Ödemişli vatandaşların akınına uğruyor. Yıllarca İzmir merkez ile çevre ilçelerdeki şubelere giderek işlemlerini yapan Ödemişliler, ilçeye şubenin açılmasıyla birlikte rahat bir nefes aldı. Gazi (Bankalar) Caddesi’ndeki şubeye giden vatandaşlar, emeklilik işlemlerini dahi birkaç gün içerisinde bitirebiliyor.
Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve Atatürk Mahallesi Muhtarı Tahir Silay ile Bademli Belediyesi’nden İsmail Er ve kendi işletmesinden emeklilik için başvuran Erhan Gençoğlu’nun emeklilik işlemleri birkaç gün gibi kısa bir sürede sonuçlandı ve emekli olmaya hak kazandılar. Emekli maaşına bağlanan vatandaşlar, “Bayındır, Tire ve İzmir’e gitmekten kurtulduk. İlçemizde işlemlerimizi yapabiliyoruz. Emekli olduğumuz için de çok mutluyuz. SGK’nın Ödemiş’te açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dediler.
SGK Ödemiş Şube Müdürü Ayhan Ataş ise, “Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçelerine artık biz bakıyoruz. Çevre SGK şubelerinden binlerce dosya gönderildi ve onların tasnifi yapılıyor. İl müdürlüğümüzde yapılan tüm işlemleri biz de gerçekleştiriyoruz. Kısa bir süre sonra yeni personellerimiz de bize katılacak ve vatandaşlara daha kaliteli bir şekilde hizmet edeceğiz. Emeklilik işlemlerini de kısa sürede tamamlayıp vatandaşlarımızı hemen maaşa bağlıyoruz. Emekli olan arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi