Ödemiş ilçesinde son 1 yıl içerisinde belki de gündemde en fazla yer tutan konulardan biri olan SGK açıldı ve hizmet vermeye başladı. Yer tartışmaları arasında, bir türlü nerede hizmet vermeye başlayacağı belirlenemeyen SGK şimdi kendisine ait yer olan Gazi (Bankalar) Caddesi’ndeki eski DenizBank şubesinin olduğu yerde 12 Eylül Pazartesi’den itibaren faaliyete başladı.
Ödemiş’te açılan Sosyal Güvenlik Kurumu şubesi, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçelerindeki vatandaşların iş ve işlemlerini yürütecek.
Sosyal Güvenlik Kurumu Ödemiş Bölge Müdürü Ayhan Ataş, yaptığı açıklamada, İzmir İl Müdürlüğü'ne bağlı olarak Ödemiş Sosyal Güvenlik Merkezi’nin geçtiğimiz hafta başından itibaren hizmete başladığını belirtti. Ataş, "Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçelerinde ve köylerinde ikamet eden sigortalı ve işverenlerimiz, Bağkur’lu ve Emekli Sandığı’na bağlı vatandaşlarımızın, Ödemiş Sosyal Güvenlik Merkezi'miz tarafından hizmet verilmeye başlandı. Bu ilçelerimizdeki vatandaşlarımız artık emeklilik, sağlık, karne aktivasyon işlemleri için İzmir'e kadar gitmek zorunda kalmayacaklar" dedi.
Şu an 15 kişiyle hizmet verdiklerini, bu sayının giderek artacağını dile getiren Ataş, “Şu an personel sayımız 15 önümüzdeki haftada gelecek arkadaşlarımız var. Sayımızın 22’yi bulacağını tahmin ediyoruz” dedi.
Editör: Haber Merkezi