HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Sergi açılışına Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, eşi Selma Eriş, Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı Feridun Azeroğlu, Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Oktay Okuş,  Ödemiş’te bulunan ve Birgi’de açılışı gerçekleşen Birgi Uluslar arası Sanat Sempozyumuna katılan yabancı sanatçılar ile davetliler katıldı.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Pandemi süreci sağlığın, sağlıkçıların önemini ve değerini bizi şöyle bir sarsarak tekrar hatırlattı öncelikle ilçemiz de dünyamız da ve ülkemizde bu kutsal görevi vererek hepimizin sağlığıyla uğraşan ve hiçbir ayrım yapmadan hizmet veren bu güzel insanların hemşirelerimizin gününü yürekten sevgiyle kutluyorum. Özellikle Nurten hanımın şahsında böyle bir günde rastlaması tabii ki daha da önemli çok değerli yurtdışından konuklarımız var.  Birgi’nin Ödemiş’in kimliğiyle değerleriyle Unesco da yer alabilmesinin bir sanat alanında beraber olacağız. Bu güzel beraberliği de bize yaşatan özellikle Küratörümüz Yıldız Hanım efendiye de özellikle teşekkür ediyoruz. Duyguların sanata dönüşmesi renklerin anlatıma dönüşmesinin her halde en güzel şekliyle tabloların yapılması yüreğindeki o sanat aşkının tuvalle dönmesinin anlamlı gününde sevgili hemşiremiz bu günü bizim için değerli kıldı. Burada bulunmadan ve bizi bu şekilde birleştirip sanat ailesinde buluşturmandan dolayı seni tebrik ediyoruz. Ama bir tebriğimiz de sağlıkçı olarak bu anlamlı günü bu şekilde anlamlı hale getirmeden dolayı tüm etkinliklerimin içinde bu şekilde hemşire arkadaşımız anlamlı kıldı.  Kendisini çok teşekkür ediyorum” dedi.

Küratör hemşire Nurten Taş, “ 12 Mayıs Hemşireler gününde sizinle eserlerimi paylaşmaktan dolayı çok mutluyum. Resimlerimle kendimi anlatabileceğimi düşünüyorum. Onun için hepinize hoş geldiniz diyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi