Birgi, Tarihi Kentler Birliği Samsun Buluşması’nda  Tarihi Kentler Birliği Süreklilik Ödülü’ne layık görüldü.

Ödemiş ilçesine bağlı Birgi’de son yıllarda koruma adına yapılan çalışmalar beraberinde beldeye yeni ödüller getirmeye devam ediyor. Tarihi Kentler Birliği tarafından 2007 ve 2008 yıllarında Teşekkür Belgesi,  2009 yılında Uygulama Ödülü alan Birgi Belediyesi bu senede ödülü kaptı. 
Birgi’de koruma adına sürekliliği sağlayan ve sürekli yeni projeler üreten Birgi Belediyesi 2011 Tarihi Kentler Birliği Süreklilik Ödülü’ne layık görüldü. Birgi Belediyesi son dönemlerde koruma ve turizm adına hazırlamış ve uygulamış olduğu koruma çalışmaları beraberinde beldeye yeni ödüller kazandırmaya devam ediyor.
DÖRDÜNCÜ KEZ ÖDÜL ALMAYA HAK KAZANDI

Tarihi Kentler Birliği Samsun Buluşması’ndan ödülü getiren Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener buluşmayı şöyle özetledi, “Belediyemiz  2007 ve 2008 yıllarında Teşekkür Belgesi,  2009 yılında Uygulama Ödülü ve 2011 yılında ise Süreklilik Ödülüne layık görülerek dördüncü kez ödül almaya hak kazanmıştır. Beldemizde başlatmış olduğumuz çalışmalar ile birçok tarihi kentte örnek olmaya devam ediyoruz, dört yılda elde etmiş olduğumuz başarılar Birgi’nin, Birgilinin başarılarıdır. Çalışmaya devam, yeni projeler üretmeye devam, Tarihimizi ancak koruyarak gelecek nesillere aktarabiliriz. Ayrıca TKB (Tarihi Kentler Birliği) kurucu üyesi olmamız dolayısıyla ne kadar doğru bir çalışmanın başlatıldığı da kendini göstermeye başlamıştır. Hem sorumluluğumuz artmakta, hem de Ödemiş ilçemizle, Beydağ ilçemizle, yeni katılan Bademli, Bozdağ ve son olarak bu toplantı da katılan ve TKB meclisince uygun görülen Konaklı belediyemizle TKB üye sayımız 353’e yükselmiştir. Birgi olarak tüm tarihi kentlerimize örnek olacak projeler üretmeye devam edeceğiz.”
Editör: Haber Merkezi