Haber/ Faruk ÇARK

Dil Derneği Savaş Recep Başsoy Türkçeye Özen Dil-Yazın Ödülleri Düzenleme Kurulu Üyeleri ve İBB Yerel Hizmetler Koordinatörü Hikmet Güriş, Erdem Boyacı ve yurt dışında olan mesajını ileten Ülkü Başsoy (Emekli Büyükelçi) konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması düzenleyerek her yıl düzenli olarak yapılan etkinliklerin Covid - 19 salgın sebebi ile ileri bir tarihte yapılacağını açıkladılar.

Güriş, “Son üç yıldır komite olarak düzenlediğimiz ve 7 yıldır devam eden, Ekim ayının ilk iki haftası Ödemiş-Dil Derneği Savaş Recep Başsoy Türkçeye Özen Dil-Yazın Ödülleri’nin yarışma, ödül töreni, sanat-yazın şöleni günleri coşkusunu, öğrenciler, öğretmenler, veliler, yazarlar, katılımcılar, destekçi kurum ve kuruluşlarla birlikte yaşadık. Küresel salgının yarattığı olumsuz ortam nedeniyle, yarışmanın, öğrencileri buluşturan yazma işliğinin (geçen yıllarda yüz öğrencinin buluştuğu,  kullarımızın, dersliklerin kullanıldığı) gerçekleştirme koşullarının olmadığı ortada.  Düzenleme kurulu ve seçici kurulunun, “salgının bulaşma”, yayılma sakıncaları nedeniyle, sağlıklı çalışamayacağını, yarışmanın en önemli özelliği olan, yedi yıldır Yıldız Kent Arşivi ve Müzesinde yapılan ödül töreni (Öğrenci, öğretmen, veli, Ödemiş halkı ve yetkilileri, konukları ile) geniş katılımlı bir şölene dönüştüğü için, küresel salgın koşullarında yapılmasının olanağının bulunmadığını görüyoruz. Düzenleme Kurulumuz, tüm bu nedenlerle, küresel salgın koşullarının ortadan kalktığı günlerde yapılmasına, 2020-2021 yılları için uygun olacak günlere ertelenmesine karar verdi” açıklamasında bulundu.

Emekli Büyükelçi ve Düzenleme Kurul Üyesi Ülkü Başsoy’un mesajını aktaran Kurul Üyesi Erdem Boyacı etkinliğin bu yıl yapılamayacak olmasından dolayı Başsoy’un üzüntü duyduğunu belirtti.

Başsoy’un mesajında, “Eminim Ödemişli öğrenciler, Ödemişliler, öğretmenlerimiz; kişilik/kimliklerinin ayrılmaz bileşeni olan ana dilimiz Türkçenin, Dil Derneğimizin erekleri koşutunda korunması, geliştirilmesi ve yaşatılmasına yönelik Savaş-Recep Başsoy Türkçemize Özen Dil-Yazın Ödülümüzü özleyeceklerdir. Ödül görevlileri, kendilerini hep saygıyla, sevgiyle andığımız destekleyici kişiler-bizler, kurumlarımız da yarışmacı öğrencilerimizi, öğretmenlerini, tüm öğrencilerimizi, kendilerini destekleyen ana babalarını özleyeceğiz. Hiç kaygılanmayalım, tüm yeryüzünü sarmış olan bu salgının üstesinden gelinir gelinmez, güçlenerek, yenilenerek, özlemle, sevgiyle-yine Ödemiş'te- her şeyin çok sağlıklı ve daha güzel olacağı havalardaki yarışmalarda yine birlikte olacağız” açıklamaları yer aldı.

Editör: Haber Merkezi