Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş Gençlik Kolları Eğitim Sekreteri Kemal Sarısu, pazartesi günü tüzük gereği görevinden ayrılan Gençlik Kolları eski Başkanı Kenan Çayan istifası ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.
Kemal Sarısu iki yıldır görevini layıkıyla sürdüren Kenan Çayan’ın görevini bırakacağını delege seçimlerinden önce yaptığı basın açıklamasıyla dile getirdiğini hatırlatarak, parti içinde ve toplumda oluşan asılsız iddialara cevap verdi.
Sarısu, “Başkanımızın aldığı istifa kararının ardından görevini hemen bırakmayıp, delege sürecini en iyi şekilde kendisine verilen görevi yerine getirerek kongre çalışmalarının eksiksiz hazırlanması ve organize edilmesinde büyük katkısı olmuştur.
Kararını bekletmesinin asıl sebebi kongre sürecine olumsuz yansımasını istemeyişinden kaynaklanmıştır. Başkanımızın hala daha kendisine verilen her görevi yapacağında hiçbir zaman şüphemiz olmamıştır. İstifa kararının arkasında 28 Şubat tüzüğüne göre görev süresini tamamlaması yatmaktadır. Görev süresince yaptığı çalışmaları gerek yerel basından gerek ulusal basından yazılı ve sözlü olarak hepimiz takip ettik. Kimin ne kadar çalıştığı örgütümüzün gözünden asla kaçmamıştır. Mütevazi, çalışkan, örgütçü, her zaman başı dik başkanımıza teşekkürü bir borç biliriz” dedi.
“Ödemiş’in yetiştireceği daha nice Çayan’lar vardır” diyen Sarısu, “Şimdi görevimiz demokratik bir şekilde kendi içimizden Gençlik Kollarına en iyi şekilde hizmet edecek başkanımızı seçmek olacaktır. Bu süreçte yeni seçilen Ödemiş İlçe Örgütüyle uyumlu, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Cumhuriyetin savunucusu, laik, gençlerimize ışık tutarak birarada tutacak, cesur gençlerimiz bu partide daima var olacaktır” diye konuştu.
Son olarak ilçe kongresinin sonuçlarını değerlendiren Sarısu, “Kongre sürecinde emeği geçen tüm gençlerimize teşekkürü bir borç bilirim. Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışır bir şekilde geçen kongreden çıkan sonuç hepimiz için hayırlı olsun. Çiçeği burnunda Başkanımız sayın Mehmet Eriş’e başarılar diliyorum” açıklamalarını yaptı.
Editör: Haber Merkezi