HABER:DİLEK AYVALI

Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘CHP'li belediyelerde 2022 yılında en düşük maaşın 4 bin 500 lira’ olacağını duyurmasının ardından, Tire Belediyesinde en düşük maaşın 4 bin 500 TL olacağını açıklamasına ilişkin teşekkür mesajı yayınladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan teşekkür mesajında şu ifadelere yer verdi, “Millet ittifakı Tire Belediye Başkanımız Sayın Atakan Duran’a Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından sonra en düşük personel ücretini 4500 TL yapmasından dolayı teşekkür ederiz. Millet ittifakı iktidarında herkesin emeğinin karşılığını aldığı mutlu insanların yaşadığı bir ülke olacaktır.”

1 Aralık tarihinde başlayan asgari ücret pazarlığı, 16 günlük serüvenin ardından önceki gün sonra erdi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2022 yılında uygulanacak asgari ücretin 4 bin 253 lira olacağını açıkladı.

En düşük maaş 4 bin 500 lira olacak

Bu gelişmenin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda CHP'li belediyelerden uygulanacak olan en düşük maaşı açıkladı. "Bu gece size bir haberim var" diyerek tweet atan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerde 2022 yılında en düşük maaşın 4 bin 500 lira olacağını ifade etmişti.

Editör: Haber Merkezi