Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, 2019 yerel seçimlerinde Demokratik Sol Parti'den seçme girerek belediye başkanlığı sürecinde rakibi olan Salim Özkarakaş'ın  isminin Akdeniz Caddesi'nin ismi ile değiştirilmesi önerisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından reddedildiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Kiraz Belediyesi, uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi'nde görev yapan ancak 2019 yerel seçimlerinde Demokratik Sol Parti'den Kiraz Belediyesi başkan adayı olan ve geçtiğimiz aylarda koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Salim Özkarakaş'ın isminin ilçe sınırları içerisinde bulunan bir caddeye verilmesi önerilerinin reddedildiğini açıkladı.

Alınan kararı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyuran Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, alınan karara üzüldüklerini açıkladı. Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar'ın paylaşımı şu şekilde: "Daha önce Kiraz belediye meclisinde gündeme aldığımız Akdeniz caddesinin ismini Rahmetli çok sevdiğimiz abimiz Salim Özkarakaş caddesi olarak değişmesi için Cumhur ittifakı ve Millet ittifakı olarak oy birliği ile karar almış ve onaylanması için Büyükşehir belediyemize gerekli yazışmaları iletmiştik.Maalesef bugün  ret kararı gelmiş olup bizleri ve Kirazlı sevdiklerini bir kez daha üzüntüye sebebiyet olmuştur. Bizler ismini yaşatmak için onayı Kiraz belediye meclisinin vereceği farklı bir düşünceye imza atacağız. Tekrardan mekanı cennet olsun Allah sevdiklerini ve yakınlarına sabırlar versin."

Editör: Haber Merkezi