HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ziyaretler öncesi Ödemiş Salı Pazarında basın mensuplarıyla bir araya gelen Saadet Partisi İzmir İl Başkan Mustafa Erduran,  Ödemiş İlçe Başkanı Şahap Bozkurt ve il, ilçe yönetimi basın açıklaması yaptılar.

Saadet Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Şahap Bozkurt, “ Yaklaşık 3 ay önce Saadet Partisi Ödemiş İlçe teşkilatımız İzmir İl başkanımız Sayın Mustafa Erduran ve Beraberinde gelen İl teşkilatıyla birlikte Ödemiş ilçemizde esnaf ziyareti gerçekleştirmiştik.  İzmir İl Teşkilatımız öncülüğünde ilçemizdeki tüm mahallelerimizi ziyaret gerçekleştirmek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Ödemiş ilçemizi 4 bölgeye ayırarak 16 ekiple tüm mahallelerimizi bir günde ziyaret etmiş olacağız. Aslında biz Saadet Partisi Ödemiş İlçe teşkilatı olarak her zaman halkımızla iç içeyiz. Yaklaşık 3 aydır mahallelerimizin çoğunu ziyaret ettik. Bire bir çiftçimizin üreticimizin ve hayvancılarımızın sorunlarını dinleyerek Saadet Partimizin çözüm önerilerini halkımızla paylaştık. Bu ziyaretlerimiz esnasında gördük ki halkımızın gündeminde son günlerde ülkemizde yaşanan ekonominin kötü gidişatı ve art arda gelen zamlar olmuştur. Artık halkımız Pandemiyi değil ekonomiyi konuşur hale gelmiştir.”

“ÜLKEMİZİN EKONOMİSİ YOKUŞ AŞAĞI İNERKEN FRENİ PATLAMIŞ OTOMOBİLE BENZİYOR.”

Bozkurt, “2021 Yılsonu yıllık enflasyon yüzde 36 olarak açıklandı. Şaka gibi. Peki, gerçek enflasyon kaç? Tüm hızıyla devam eden zamlara göre yüzde yüzün çok çok üzerinde bir enflasyonla karşı karşıyayız. Her gün sabah uyandığımızda bir gün önce cebimize koyduğumuz paranın azaldığını adeta eridiğini görüyoruz. Ülkemizin ekonomisi yokuş aşağı inerken freni patlamış otomobile benziyor. Görüyoruz ki mevcut iktidarın elinden çok ta bir şey gelmiyor. Yaptıkları tek şey maliye bakanı değiştirmek veya merkez bankası başkanını değiştirmek. Son Ekonomik modelleri de, döviz kuru garantili mevduat hesabı:  Yani parası olan zenginin bankadaki parasının faizi, döviz kurunun altında kalırsa aradaki farkı devlet bankada parası olana ödeyecek.  Son ekonomi modelleri bu:  Geçiş Garantili Köprüler Gibi. Başka ne anlıyoruz bu yeni ekonomik modelden, parası olan zenginin rantiyecinin parasını garantiye almak adeta çift sigortayla sigortalamak, hem faiz hem kur farkı, bir başka deyişle paradan para kazanmak varken, ne gerek var,  yatırım yapmaya sanayileşmeye, fabrika kurmaya, sebze meyve üretmeye, küçükbaş büyük baş hayvancılık yapmaya, esnaflık yapmaya da gerek yok, kapat dükkânını yatır paranı faize ülke güllük gülistanlık.  Bu yeni ekonomik modelden bunları anlıyoruz.

TÜM TÜRKİYENİN GÖZLERİ ÖNÜNDE YAPILAN NEDİR?

Bozkurt, “Yapılan Şu: 3 Ay Önce 8.50 TL olan Doları 18.00 TL ye kadar yükseltip, ardından bu yeni kur garantili Faizci ekonomik modelleriyle Doları 13.00 14.00 TL lere bir gecede nasıl da düşürdük dediklerinde bu yeni ekonomik modellerinin gerçek ismi belli oldu, nedir bu yeni modelin ismi?  Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek demektir.  Başka türlü anlayan varsa çıksın söylesin.  İktidarın bu son ekonomik modelinde Halkımıza bir şey var mı? Yok, Esnafımıza, Çiftçimize, üreticimize hayvancılarımıza bir şey var mı? Yok, Ayşe teyzenin Fatma teyzenin mutfağında kaynayan tenceresine bir katkısı var mı?  Bu yeni ekonomik modelin? Yok.

Enteresan olan da şudur ki bugüne kadar sürekli şikâyet ettikleri faiz lobisine ve rantiyecilere teslim olmak, dövizini bozdur döviz kuru garantili faize yatır demek teslim bayrağını çekmek demektir. Aslında bugün ülkemizdeki ekonominin en net açıklaması şudur. İktidarın yanlış politikaları sebep yüksek enflasyon sonuçtur. İktidarın hatada ısrarı sebep faize giden milyarlarca lira sonuçtur. İktidarın inadı sebep ekonominin bu hali sonuçtur. Allah akıl fikir versin Allah sonumuzu hayreylesin.”

“ ÇÖZÜMÜN TEK ADRESİ SAADET PARTİSİNİN MİLLİ GÖRÜŞÜN YENİDEN İKTİDAR OLMASIDIR”

Bozkurt, “Buradan tüm halkımıza sesleniyorum, Bu böyle devam edemez etmemelidir. Çözümün adresi bellidir: Yapılacak ilk seçimlerde Milli Görüş Saadet Partisi Kadrolarının yeniden iktidara getirilmesidir.

Rahmetli Necmettin Erbakan Hocamızın Başbakanlığı döneminde denk bütçeyle, Kaynak paketleriyle İsrafın önüne geçilerek borç almadan tamamen yerli ve milli kaynaklarımızla, havuz sistemi getirilerek kamunun tüm gelirlerini bir havuzda toplayarak, Bir avuç rantiyecinin hortumlarını keserek nasıl ekonomimizi düzelttiysek işçimize memurumuza emeklimize Cumhuriyet tarihinin en yüksek maaş artışlarını gerçekleştirerek çiftçimizin ve esnafımızın yüzünü nasıl güldürdüysek yine yaparız yeter ki halkımız bize güvensin sandıkta gereğini yapsın.”

ERDURAN, “ SAADET PARTİSİ HER ZAMAN HAZIRDIR. SAADET PARTİSİNİN PLAN VE PROGRAMI HER ZAMAN HAZIRDIR”

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, “  Biliyorsunuz yaklaşık 3 ay evvel Ödemiş ilçemize esnaf ziyaretleri yapmak adı altında “ Geçim İttifakı” ismiyle bir çalışma yapmıştık. Geçtiğimiz aylarda almış olduğumuz bir kararla İzmir’imizin beşyüz köyünü bu ekiple gezme kararı aldık. İlk etabını Kuzey bölgesinde yaptığımız çalışmamızın bugün ikinci etabı olan güney bölgemizdeki kırsalda tarımla ilgilenen hemşerilerimizin dertlerini dinleme ve onlarla bir araya gelmek ve Türkiye’nin gerçek gündemini gerçek derdini karşılıklı bir şekilde konuşup çözüm yollarını masaya yatırmak. Mesele bizim köylümüze, halkımıza afaki nutuklar atıp onlara bir şey söylemek değil, mesele konuşamayan halkımızın, konuşamayan esnafımızın konuşamayan köylümüzün, çiftçimizi konuşturabilmek dertlerini temelde kendi ağzından dinleyip onların dertlerini not edip, bu sıkıntıları ile alakalı bir alt yapı çalışması hazırlayabilmek, işin özetinde çiftçinin, köyünün dertleri ve meseleleri bellidir.  Ancak önce dinlemek lazım yarın iktidara geldiğimizde birçok iktidar şunları söylüyor evet biz iktidara geldik ama hazırlıklı değildik. Mazeretleriyle yük ve enkaz aldık. Mazeretleriyle malum hepimizin de gördüğü gibi ülkemizi bu hale getirdiler. Saadet Partisi her zaman hazırdır.”

“SAADET PARTİSİ MİLLİ GÖRÜŞ NE ZAMAN İKTİDARA HAZIR OLDUYSA ESNAFIN YÜZÜ GÜLMÜŞTÜR”

Erduran, “Saadet Partisi’nin plan ve programı her zaman hazırdır.  Saadet Partisi Milli Görüş hangi dönemde ne zaman iktidarın bir parçası olmuşsa esnafın yüzü gülmüştür. İşçimizin yüzü gülmüştür. Memurun yüzü gülmüştür. Çiftçimizin yüzü gülmüştür. Tabiri caizse ülkemizde yaşayan gencinden yaşlısına bütün vatandaşımızın yüzü gülmüştür. Biz bu amaç ve bu niyetlerle bugün Ödemiş ilçemize geldik nasip olursa hedeflemiş olduğumuz bütün köylerimizi tek tek ziyaretlerini yapıp halkımızı dinleyip dertlerini paylaşmak istiyoruz.”

“BİR GECEDE BİR POLİTİKAYLA KURU AŞAĞA ÇEKTİNİZ. NE İÇİN YEM FİYATLARI AŞAĞA GELMİYOR”

Erduran, “Evet, ekonomik anlamda hükümetinin bugüne kadar sunmuş olduğu çiftte mazeretler vardı. Bu mazeretler içerisinde adına faiz lobisi dedi. Bunun adına küresel güçlerin uygulamış olduğu diye ifade etmiş olduğu kur farkı yani doların yükselmesi, inmesi ve dalgalanması ile alakalı bazı sebepler ortaya koymuştu. Biz de şimdi hükümete soruyoruz. Kurun dalgalanmasından kurun hakketmediği şekilde yükselmesinden kaynaklanan zamlarla alakalı hükümet bazı zamları ortaya sunmuştu bunların köylümüze, çiftçimize etkileyen kısmını ilçe başkanımız anlattı, çiftçimizin temelde kullanmış olduğu yem fiyatlarının, gübre fiyatlarının, tohum fiyatlarının, ilaçlama fiyatının artışının temelini bu hükümet kur artışlarına bağlamıştır. Şimdi biz hükümette soruyoruz. Siz bir gecede bir politikayla kuru aşağa çektiniz. Kuru aşağa çektiniz ne için yem fiyatları aşağa gelmiyor.  Ne için gübre fiyatları aşağa gelmiyor. Ne için tohum fiyatları aşağa gelmiyor. Ne için ilaçlama fiyatları aşağa gelmiyor.”

“KURUN PATLAMASI İLE BİRLİKTE BENZİN VE MAZOT FİYATLARINA YAPILAN ZAMLAR KUR AŞAĞA DÜŞÜNCE NEDEN İNDİRİLMİYOR”

Erduran, “Kurun patlaması ile beraber yükselen benzin ve mazot fiyatları kur düşmüş olmasına rağmen sanki kur artıyormuş gibi neden daha fazla artıyor. Bunun temelinde öngörüsüzlük, ekonomik beceriksizlik ve liyakatsizlik yatıyor Türkiye’nin temel sorunu şudur iş başına getirilen bürokratların liyakatsiz olması, plansız ve programsız bir ekonomi anlayışı olması biz Saadet Partisi, Milli Görüş olarak şunu söylüyoruz. Bu ülkede bozuk bir düzen var. Bu ülkede bozuk bir tezgâh var.  Siz bu tezgâhın başına kimi getirirseniz getirin, Merkez Bankası Başkanını, Maliye Bakanını kırk defa değiştirseniz de Milli Eğitim Bakanını üç ayda bir değiştirseniz de bozuk tezgâh değişmedikten sonra siz bu sistemi düzeltemezsiniz.” 

“BİZLER BATAKLIĞI KURUTMAYA TALİP OLMUŞ ŞEREFLİ VE ONURLU KADROLARIZ”

Erduran, “Milli görüşü diğer siyasi kadrolardan diğer siyasi görüşten en büyük farkı bozuk tezgâhla bozuk sistemle mücadele ediyor olmasıdır biz bataklık kenarında sinek avlayan kadrolar değiliz. Bizler bataklığı kurutmaya talip olmuş şerefli ve onurlu kadrolarız” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi