Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç ilçeye bağlıÇaylı beldesinin Belediye Başkanı Rifat Önder’i makamında ziyaret etti. Çaylı Belediye Başkanı Rıfat Önder ziyarette, beldedeki camilerde imam-hatip eksiklikleri olduğunu dile getirdi ve Müftü Bilgiç’ten merkez camileri için imam-hatip talep etti.
Beldelerindeki din görevlilerinden çok memnun kaldıklarını ancak tayinleri çıkması sebebiyle başka yerlere gittiklerin ifade eden Önder, “Din görevlilerinin özellikle lojman konusunda sıkıntı çektiklerini biliyoruz. Bizler belediyemizin imkanlarını kullanarak lojman temini ya da yapımı konusunda yardımcı olacağız. Buradaki din hizmetlerinin icrası konusunda bizler her zaman sizlerle beraberiz. Sizleri her zaman beldemize bekliyoruz” dedi.
Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç ise yapılan ziyaret ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Çaylı Belediyesi’nin din görevlisi açığı var, bunun sebebi ise lojman sıkıntısından kaynaklanmaktadır. Belediye, vatandaş işbirliği ve bizlerin de desteği ile kalıcı lojman yapımı konusunda hep beraber hareket edebiliriz. Sorunlara pansuman tedavi yerine kalıcı çözümler üretmeliyiz. Camilerin ve Kur’an kursunun bakımlı olmasından çok memnun kaldım. Bu konuda sizleri duyarlılığınızdan dolayı kutluyorum ve teşekkür ediyorum.”
Editör: Haber Merkezi