Ödemiş ilçesinde resmi kurum binalarındaki güvenlik zafiyeti vatandaşların dikkatini çekiyor. Özellikle Ödemiş Hükümet Konağı, adliye binası, belediye binası ve vergi dairesinin kapılarında herhangi önleyici bir x-ray cihazının dahi bulunmaması bu güvenlik zafiyetini ön plana çıkarıyor. Gün içinde binlerce insanın giriş-çıkış yaptığı bu binalarda sadece emniyet mensupları ve güvenlik görevlileri çalışıyor. Ödemişli vatandaşlar sürekli giriş çıkış yapılan ve ilçe yönetiminin işlerliğini sürdürdüğü bu binalarda her an bir sorun yaşanabileceğinin altını çizdiler.
Herkesin elini kolunu sallayarak giriş yaptığı bu binalarda üst araması yapılmadan yapılan girişler, herhangi bir olaya karşı bu binalar içindeki vatandaşları korumasız bırakıyor.
Türkiye’nin kalbi konumundaki İstanbul, Ankara gibi metropollerde bile yaşanan terör olaylarının Ödemiş’te de yaşanabilme ihtimali göz önüne alınırsa, ilçe bu açıdan güvensiz bir konumda bulunuyor.
X-RAY CİHAZLARI KONULMALI
Ödemişli vatandaşlardan İbrahim Köksal, “Bizlere güvenilmesi, rahat rahat bu binalara girebilmemiz güzel bir şey fakat artniyetli kişilerin ne yapacağı belli olmaz. Her an her yerde bir saldırı yapılabilir. Olmayacağı düşünülse bile gerekli önlemler alınmalı. Zaten ekonomik durumdan gergin olan vatandaşlar, herhangi bir sebepten veya bu kurumlarda çözemediği meselelerden dolayı sinirlenip zarar verebilir. Ülkenin içinde bulunduğu durum bariz. Bina güvenliğine gerekli önem verilmeli, x-ray cihazları konulmalı” dedi.
Editör: Haber Merkezi