Ödemiş'te AK Parti ile CHP arasında pankart krizi başladı. İlçedeki meydanda bir süredir asılı duran, AK Partili Hamza Dağ'ın ilçeye fakülte müjdesini duyuran pankartı, dün gerçekleşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyareti öncesinde kaldırılarak yerine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan katı atık tesisi pankartı asılması krize neden oldu.

AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen, pankartlarının kaldırılmasına sosyal medyadan tepki gösterdi. Şen yaptığı açıklamada, "Yazıklar olsun, Ödemişimize bırakın hizmet etmeyi gelen hizmeti dahi hazmedemeyen zihniyet sanki başka yer yokmuş gibi fakülte müjdesini verdiğimiz pankartı söküp atıp, yerine kendi ilanını asmıştır. Ödemiş bizim evimiz biz büyük bir aileyiz sloganıyla yola çıkan ödemiş belediyesi yönetiminin bu sözünün sadece laftan ibaret olduğunu, büyükşehir belediyesiyle birlikte farklı siyasi görüşte olanları ötekileştirmeye devam ettğinin somut bir göstergesi yapılan bu eylemdir. 2 gündür sökülen pankartımız talebimize ragmen iade etmekten dahi imtina edilmiştir.Yapilan bu eylemi en şiddetli şekilde kınıyoruz. Biz Ödemiş’e hangi siyasi görüşten olursa olsun en ufak katkısı olanlara minnettar kalan anlayışımızla Ödemiş’i Türkiye’nin en güzide ilçelerinden yapmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Durmak yok yola devam" dedi.

 PANKART 4 AYDIR ORADAYDI

AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen'in eleştirilerine yanıt veren Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, "Asılan pankart Büyükşehir'in Ödemiş'te açılan katı atık tesisi ile ilgili asmış olduğu bir pankart. AK Parti Milletvekili Sayın Hamza Dağ'ın asmış olduğu pankart da zaten orada 4 aydır duran bir pankart. Kaç ay durabilir daha? 4 aydır duran bir pankart mevcut orada ve Büyükşehir Belediyemiz tarafından yeni açılışı olan bir tesissin pankartını asıyor normal olarak. Bunda ne gibi sorun var? 4 aydır kimse kaldırmamış bu pankartı! Çevre ilçelerden gelecek vatandaşlara hem yön göstermek hem de açılışın nerede olduğunu göstermek için bir pankart asılmış sadece. Bizim astığımız pankart o gün olacak bir şeydi, Sayın Dağ'ın pankartı ise ileriki süreçte olacağı belirtilen bir durumdu" dedi.

ART NİYET ARAMANIN ANLAMI YOK

Pankartların AK Parti'ye iade edilmedi iddialarına da yanıt veren Başkan Eriş, "Pankartın sökümünü biz gerçekleştirmedik, Büyükşehir gerçekleştirdi. Bu nedenle iade edilip edilmediğini bilmiyorum ancak zaten Büyükşehir Belediyesi ne yapacak pankartı? Bir pankart zaten 4 ay kalmaz. Eğer 4 ay kalıyor ve kimse yapmıyorsa zaten bu da Ödemiş'in hoşgörüsüdür. Gereksiz yere böyle konuyu kaşımanın ve art niyet aramanın anlamı yok" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi