HABER:DİLEK AYVALI

Türkiye’de bir ilk olan engelli bireyler ile diğer öğrencilerin bir arada eğlenerek öğrenecekleri eğitim alanı “Uzay Kahve” Bayındır’da açıldı.

Efe Özel Sporcular Spor Kulübünün Gençlik ve Spor Bakanlığı - Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında hazırladığı “Uzay Kahve Projesi” bakanlık tarafından onaylandı ve 2 Nisan Dünya Otizm Günü gibi önemli bir günde Bayındırlı gençlerin hizmetine sunuldu.

Proje hakkında konuşan Efe Özel Sporcular Spor Kulübü Başkanı Ozan Uvaçin, “Teknolojinin günümüzde sürekli gelişmesi ve gitgide kullanıldığı alanların artmasıyla hayatımızın her alanında teknoloji vazgeçilmez olmuştur. Bizler de bu bilinçle engelli bireylerle diğer öğrenci arkadaşlarımızın bir araya gelebileceği, birlikte öğrenebileceği, birlikte eğlenebileceği en önemlisi birlikte zaman geçirebileceği bir alan yaratmaya çalıştık. İstiyoruz ki özel öğrencilerimizin  ‘Ben de yapabilirim’ çabalarına hep birlikte destek olalım.

PROFESYONEL TELESKOP

Projemiz, Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyor. Çünkü proje bir yıl boyunca faaliyet gösterecek iç içe tasarlanmış, istasyon tekniği atölyeleri kapsıyor. Proje alanımızda ‘Astronomi ve Uzay Atölyesi’nde platenaryum çadırımızla anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise gibi her yaş grubuna ayrı özellikte lisanslı filmlerimizle güneş, ay, yıldızlar, uydular, gezegenler, bilinen diğer tüm gök cisimlerinin konumlarını, hareketlerini çeşitli özel aygıtlar sayesinde küresel bir kubbe içinde izlemelerini sağlıyoruz. Ayrıca profesyonel teleskopumuzda gök cisimlerini inceleme fırsatı bulan öğrencilerimiz sanal gerçeklik gözlüğüyle kendilerini uzayda hissediyor ve dijital oyunlarda yer alıp eğleniyorlar.

 ‘Teknoloji Atölyesi’nde öğrencilerimize 3 boyutlu yazıcılar ve kalemlerle ‘Hayal et, tasarla, çiz, yazdır, keşfet ve kullan’ diyoruz. Her öğrenci tasarımını ister bilgisayar ortamında tasarlayıp yazıcıdan alıyor ya da direk hayalini çizip görsel hale getirebiliyor.

Gönüllü fen bilgisi öğretmenlerimizin destekleriyle oluşturduğumuz “Deney ve Bilim Atölyesi’nde öğrencilerimizin bilimsel düşüncelerini geliştirmeyi ve yaparak yaşayarak öğrenmelerini amaçlıyoruz.

Öğrencilerimiz ‘Spor Atölyesi’nde gönüllü beden eğitimi öğretmenlerimizin kontrolünde bocce, basketbol, voleybol, masa tenisi, golf, dart ve okçuluk gibi çeşitli branşlarda oyunlar oynayabiliyor.

PANDEMİ TEDBİRLERİ ALINDI

Oluşturduğumuz ‘Okuma Atölyesi’nde ister akıl ve zekâ oyunları ile oynayıp ister çeşitli kitaplardan oluşan kütüphanemizden kitap okuyabiliyorlar. Günün sonunda çay ve kahve ikramımızla öğrencilerimizi uğurluyoruz, tüm bunları öğrencilerimize sunarken de tüm pandemi tedbirlerini alıp öğrencilerimizin sağlıklı bir ortamda vakit geçirmelerini de sağlıyoruz.

Derneğimizin tamamı öğretmen arkadaşlarımızdan oluşan kıymetli üyeleriyle gerçekleştirdiğimiz bu projenin gençlimizin geleceğine katkı sunmasını ümit ediyor ve ilk aşamadan bugüne bizden desteğini esirgemeyen Bayındır Belediye Başkanımız Sayın Uğur Demirezen’e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Serdar Ökay’a, İlçe Gençlik ve Spor İlçe Müdürümüz Erdal İnce’ye teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi