Ödemiş Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi, özel müze statüsü kazandı.
Ödemiş ve çevresine ait birçok belge ve objenin sergileneceği Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylı özel müze statüsü kazanması için belediye tarafından 20 Eylül 2011 tarihinde müracaat edilmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı “Özel Müzeler ve Denetimleri Hakkında Yönetmelik” hükümlerine uygun olarak yapılan müracaatın ise kabul edildiği belirtildi.
Konuyla ilgili olarak Ödemiş Belediyesi’nde yapılan açıklamada, “Müze, arşiv ve kütüphane bölümlerinden oluşan Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nde bulunan çok sayıdaki kitap, dergi ve gazete gibi yazılı materyaller yakın tarihimize ışık tutacaktır. Ayrıca Ödemiş ve çevresinden birçok bağışçı tarafından toplanan etnografik malzemeler, özel odalarda teşhir edilecek ve kültürümüz canlandırılarak, yansıtılmaya çalışılacaktır” denildi.
Öte yandan Avrupa Müze Akademisi tarafından Bursa Kent Müzesi ile birlikte ÖYKAM’a, kurucu üye teklifinde bulunulduğu belirtilirken, konunun Ödemiş Belediye Meclisi’nin 5 Aralık 2011 tarihli toplantısında görüşülerek oybirliği ile kabul edildiği aktarıldı.
Editör: Haber Merkezi